Perjantai, 25.9.2020 
Kullervo
Tykkimiehen linnut

Punatulkku ja lintulaudan 14 muuta lajia tänä syksynä

  • Hannu Kauhanen

Jo syyskuun puolella käynnistynyt lintujen talviruokinta Otsolassa on sujunut vilkkaasti. Auringonkukansiemeniä ja kauraa saa lisätä ruokintapisteille joka aamu pari, kolme saunakauhallista.

Mattotelineestä roikkuu jo kauden neljäs talipötkö, jossa parhaimmillaan voi olla yhtä aikaa viisikin lintua. Pötkylä kelpaa talitiaisille, sinitiaisille ja pikkuvarpusille, mutta muut lajit eivät siinä ole käyneet. Käpytikkaakin vielä odotellaan.

Tänään sunnuntaina 27. lokakuuta ruokinnoilla on ollut ainakin 20 pikkuvarpusta, noin 10 talitiaista, 8 punatulkkua (kuvassa koiras), pari sinitiaista ja kaksi mustarastasta. Kanervalan mäntymetsässä kauppareissulla siristeli kaksi hippiäistä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mainittujen viiden lajin lisäksi lintulaudan antimet ovat ehtineet kelvata myös peipoille, järripeipoille, vihervarpusille, varpusille, keltasirkuille, kesykyyhkyille, harakoille, variksille, närhille ja yhtenä aamuna myös pähkinänakkelille.

Joinakin talvina on käynyt niin (muillekin), että jostain syystä ruokinta hiljenee esimerkiksi vuodenvaihteen tietämissä vilkastuen taas keväämmällä. Syitä tähän on vain arvailtu.

Punatulkut esimerkiksi saattavat kadota koko talveksi hyvissä ajoin ennen joulua. Toivotaan nyt, että ruokailijoita ja silmäniloa riittää koko tulevan talven ajaksi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi