Tulosta tämä sivu
Tykkimiehen linnut

Taas mustapääkerttu Otsolassa – nyt oranssipipoinen naaras

Maanantaina 25. marraskuuta katse tavoitti oman pihan lähimmästä omenapuusta hedelmiä nokkivan pienen harmaan linnun. Sen tunnisti paljain silminkin mustapääkertuksi. Päälaki näytti mustalta.

Eilen tiistaina mahdollisesti sama lintu oli taas samoissa puuhissa samassa puussa. Tällä kertaa sen ehti nähdä kiikareilla, ja paljastui, että linnun päälaki onkin oranssi – siis naaras. Kuvaa ei ehtinyt saada, sillä saman tien kun linnun sai kameran ruutuun, se lensi naapurin puolelle.

Ja jälleen tänään keskiviikkona lintu löytyi samasta puusta. Nyt sitä jo pääsi jotenkin kuvaamaan. Sitten kerttu lennähti vasemmalle alas ja löytyi ruokinnalta ja sen alta nokkimassa siemeniä. Nyt siitä sai jo yllä olevan tasoisen valokuvan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pari viikkoa sittenhän kadun toisesta päästä löytyi mustapipoinen koiras, josta oli juttua ja kuvaa tässä blogissa aikaisemmin. Tuota yksilöä ei ole nähty yli viikkoon, mutta naaras tuli paikkaamaan mukavasti.

Mustapääkerttuja on nähty tänä syksynä maakunnassa varmastikin parikymmentä yksilöä, osa niistä aivan viime päivinä.

Tämä naaras on näyttäytynyt nyt kolmena päivänä peräkkäin. Se voi hyvinkin jäädä yrittämään talvehtimista. mutta seurataan tilannetta.

Omalla ruokinnalla mustapääkerttu oli jo tämän syksyn 19:s lintulaji.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi