Perjantai, 25.9.2020 
Kullervo
Tykkimiehen linnut

Taajamalintulaskennat saatiin päätökseen – kävipäs risteyksessä hyvä tuuri!

  • Hannu Kauhanen

Joensuun ja maakunnan taajamalintulaskentojen isä Matti Koivula (kuvassa) vinkkasi keskiviikkoiltana, että voitaisiin laskea torstaina tämäntalvisen taajamalintulaskennan viimeinen puuttuva lohko eli Kissamäki.

No mikäs siinä. Samalla voisi tehdä lehteen jutun laskennan tämänkertaisesta annista, kuten on ollut tapana ennenkin. Joensuun kaupunkialueen linnut laskettiin nyt kolmannen kerran, ja yhtä monesti ollaan oltu liikkeellä maaseututaajamissa.

Mukavaa on ollut.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lähdettiin Koivulan kanssa liikkeelle vähän ennen puoltapäivää. Lohko jaettiin puoliksi, ja tämän kirjoittaja aloitti lenkin Iiksenjoen läntiseltä puolelta. Ei muuta kuin Valkamantietä  pitkin marssimaan.

Tuttuun tyyliin heti kuului talitiaisten ja sinitiaisten ääniä. Närhi rääkäisi ja lennähti, tuolla varis, siinä harakka ja toinenkin...

Aika hiljaista. Sitten Kettuvaarantiellä suojatietä ylittäessä punainen auto tuli vastaan ja kääntyi omituisesti eteen pyörätielle. Auto pysähtyi, etuikkuna aukesi ja tuttu naama katsoi ikkunasta ulos.

– Terve, tultiin tekemään viimeinen taajamalaskenta, tuli tokaistua Hannu Kivivuorelle.

Hän ällistyi.

– Mitä? Me juuri äsken laskettiin Erkin kanssa tämä lohko.

– Ohhoh! No olipa hyvä, että satuttiin kohtaamaan. Soitan Matille, että jätetään tähän.

Ja niin kävi, alkuun juuri saatu laskenta keskeytettiin ja painuttiin kahville. Jos Kivivuori ei olisi sattunut juuri tuohon tien kohtaan juuri tuolla hetkellä, reitti olisi laskettu turhaan kahdesti.

Painuttiin kahville keskustaan. Taajamalaskennan lopullisia tuloksia ei ole vielä tullut, mutta ehkä niistä tuonnemmin. Joka tapauksessa kaikki lohkot on nyt kartoitettu – eikä tiettävästi niistä yhtäkään kahdesti.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi