Keskiviikko, 26.2.2020 
Nestori
RUN, SOILE, RUN

"Juoksemisen mestariksi en tämän kevään aikana ehdi, mutta olen kuitenkin päättänyt juosta koko kympin"

 • Soile Ketolainen
Kuvassa Soile Ketolainen ja hänen juoksuvalmentajansa Tomi Pyylampi. Kuvassa Soile Ketolainen ja hänen juoksuvalmentajansa Tomi Pyylampi.

Työpaikan intraan napsahtaa viesti: ”Viesti Pokalilta: Etsimme nyt Juuri Sinua mukaan keväällä toteutettavaan tarinasarjaan, jossa seuraamme matkaasi kohti 10km Joensuu Runia. Osallistuminen ei vaadi aikaisempaa juoksutaustaa, sillä saat matkallesi mukaan henkilökohtaisen juoksuvalmentajan ja juoksun riemusta täyttyvän kevään!”

Luen tekstin tarkasti ja mietin ehkä kaksi minuuttia, että tuossa olisi vihdoin oikeasti mahdollisuus oppia pitkään haaveissa oleva juokseminen, vielä pienehkön julkisen paineen innoittamana. Tästäpä se ajatus sitten lähti…

Olen 35-vuotias kahden pienen pojan lähiäiti, elämäntapalaihduttaja, voimakas innostuja ja kyllä, myös lannistuja. Pidän hyvästä ja huonosta huumorista, reippaasta asenteesta ja itsensä haastamisesta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Töissä olen asiakkuusasiantuntija Pohjois-Karjalan Osuuspankissa. Päätetyö on siis arkipäivääni enkä ole harrastanut juoksua koskaan. Siinäpä siis lähtökohdat eli tekemistä riittää. Päätin kuitenkin, että tässä hommassa ei epäonnistuta!

Sanotaan, että tarvitaan 10 000 toistoa mestariksi tulemiseen. Tuon verran askeliahan tulee helposti vähän pidemmällä juoksulenkillä. Olenko siis yhden pitkän lenkin jälkeen juoksun mestari? En varmasti.

Oikeasti yksi lenkki tarkoittaa sitä, että olen ottanut yhden täydellisen juoksuaskeleen kohti mestaruutta. Seuraavan lenkin jälkeen kaksi ja niin edelleen. Juoksemisen mestariksi en tämän kevään aikana ehdi. Olen kuitenkin päättänyt juosta koko kympin. Maalissa koen varmasti itseni mestariksi, se on selvää!

Ja mitä uuden vuoden lupaukseen tulee, olen kesällä timmi mimmi, niin kohti sitä mennään hitaasti ja varmasti. Olen lisännyt reilusti liikuntaa arkeen ja saimme Pokalilta tulevan juoksuvalmentajani Tomin kanssa kahden ensimmäisen viikon juoksutreenit kasaan.

TFW:n haastavat, mutta palkitsevat treenit sitten päälle. Ruokavalion siivosin vähähiilihydraattiseksi vuoden alusta, mutta huomasin että kyllä hiilareita nyt tarvitaan. Niiden voimalla juoksu kulkee paremmin!

Isäni tuli pitkästä aikaa käymään ja sanoi että olen pienentynyt, vaikka paino ei ole juurikaan tippunut. Hän sanoi, että varmasti lihasta tullut lisää. Nauroin että epäilemättä se on lihasta! Samaan hengenvetoon hän jatkoi, että luuletko olevasi niin iso, ettei muut juoksijat mahdu sinua ohittamaan tiellä juostessa?

Ja jos olet niin suuri, ettei ohi mahdu, niin juoskoot muut toista reittiä. Näillä kannustavilla, onneksi huumorin sävyttämillä sanoilla kohti seuraavia treenejä! Asenne ratkaisee, tässäkin! Rohkeasti muutkin kokeilemaan!

Lisää aiheesta:

Kohti Joensuu Runia -juttusarja alkaa: Soile Ketolainen aloittaa juoksemisen nollista ja pyrkii kehittymään itsensä voittajaksi

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa

Luetuimmat

 1. Poliisi epäilee: Alle 18-vuotias nainen raiskattiin ravintolaillan jatkoilla Kontiolahden kunnan alueella

 2. Siun sote: Kaksi legionelloositapausta todettu ikäihmisten hoivakodissa Lieksassa - todennäköisin tartunnan lähde on lämminvesijärjestelmä

  TILAAJILLE 
 3. Työtuomiostuimen päätös voi mullistaa pelastustoimen – Pahimmillaan tapahtuu henkilö- ja omaisuusvahinkoja, pelkää pelastusjohtaja Markus Viitaniemi

  TILAAJILLE 
 4. Jokipoikien pääomistaja Henry Rösch avoimessa ja laajassa haastattelussa: Mestis-seurat ovat todella kypsiä – "ei meille ole tullut rahaa liigalta"

  TILAAJILLE 
 5. "Se on hieno hetki, kun leivän laittaa vihdoin uuniin ja höyry alkaa nousta" – Kotileipurin Herkkupaja ei pyynnöistä huolimatta toimita…

  TILAAJILLE 
 6. Joensuun Prismassa pelattu kenokuponki toi 200 000 euron voiton - voittaja ei ole ilmoittautunut Veikkaukselle eikä välttämättä tiedä koko asiasta

 7. Kohutulla Tohmajärven sivistyskeskuksella pidettiin avointen ovien ilta - "Minusta täällä ei ole isoja ongelmia, ei edes ongelmia"

  TILAAJILLE 
 8. Vanhemmat huolestuivat nuuskan käytöstä Heinävaaran koulussa, avuksi valistustunti - "Oli todella tarpeellinen, koska sain tietää, mitä nuuska aiheuttaa"

  TILAAJILLE 
 9. Matkaa suunnittelevien kysymykset koronaviruksesta ruuhkauttavat turhaan Siun soten puhelinpäivystystä - ajantasaisinta tietoa saa THL:n verkkosivuilta

 10. Syyttäjä vaatii Jari Sillanpäälle 8–9 kuukauden ehdollista vankeutta seksuaalirikosjutussa – Hyväksikäyttöepäily: Viihdetaiteilija ja hieroja harrastivat seksiä, lapsi otti kuvia