Keskiviikko, 1.4.2020 
Peppi, Raita, Pulmu
Tykkimiehen linnut

Palokärki tuli taas vanhaan tuttuun koivuun

  • Hannu Kauhanen

Aamupäivällä eilen maanantaina 24. helmikuuta ulkorappusille kantautui naapurin pihan yhdestä koivusta lupaavaa ääntä.

Oli kuin joku olisi hakannut puuta kirveellä, mistä olikin helppo päätellä, mikä oli kyseessä. Palokärki kun hakee isolla nokallaan ravintoa puun sisältä, niin ääni on voimakas ja sälöt lentelevät maahan.

Kyseessä taisi olla naaras, kun ei oikein punaista näkynyt päälaella. Lintu touhusi koivun kyljessä varmastikin puolisen tuntia, kunnes lähti lentoon ja katosi Tulliportinkadun suuntaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Viimeksi tämä Euroopan suurin tikka oli saman puun kimpussa lokakuun puolivälissä, mutta muutoin sitä ei ole tänä talvena näkynyt ennen kuin nyt eilen.

Koivussa on aika paljon palokärjen ja muiden tikkojen jättämiä jälkiä. Syksyllähän sitä kävivät koputtelemassa myös valkoselkätikka, harmaapäätikka ja pohjantikka. Käpytikka käy siinä harva se päivä.

Kevätkin alkaa luonnossa jo näkyä. Tänään tiistaina aamulla Jukka Pusa naapurustosta soitti ja kertoi nähneensä äsken, kun kaksi laulujoutsenta lensi tikkapihan yli. Linnut olivat tulossa Pielisjoen suunnasta ja matkalla Höytiäisen kanavan suuntaan.

Kevätmuutto on alkanut muutenkin, Maakunnassa on nähty jo aika monta harmaalokkia, ainakin yksi merilokki, jokunen merikotka, ainakin yksi telkkäpari Joensuun keskustassa ja joitakin pulmusia.

Nyt on pakkasta ja aurinko paistaa kauniisti, nautitaan siis vielä talvestakin.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa