Tulosta tämä sivu
Shakki

Alia Dannenbergille hopeaa shakin SM-turnauksessa

Päivi Walta ja Alia Dannenberg shakin naisten SM-turnauksessa. Päivi Walta ja Alia Dannenberg shakin naisten SM-turnauksessa.

Joensuun Shakkikerhoa edustava Alia Dannenberg otti hopeaa tiistaina päättyneessä shakin naisten SM-turnauksessa Helsingissä. Hopea oli Dannenbergille jo viides.

Turnauksen voitti neljännen kerran peräkkäin Espoon Shakkikerhon 16-vuotias Anastasia Nazarova.

Turnaus pelattiin kymmenen pelaajan täyskierroskilpailuna.

Turnaus alkoi Dannenbergin kannalta nihkeästi tappiolla Nazarovaa vastaan, vaikka pelissä hänellä oli paikoitellen hyviä mahdollisuuksia, jotka kuitenkin jäivät aikapulan vuoksi hyödyntämättä.

– Shakin suurmestari Savielly Tartakower on todennut, että möhläykset ovat kaikki valmiina laudalla odottamassa tehdyiksi tulemistaan. Valitettavasti Anastasiaa vastaan pelatessani löysin möhläyksiä enemmän kuin hän, mutta ilmeisesti kuitenkin koko turnauksen pelaajista toiseksi vähiten, mikä on ihan hyvä suoritus, Dannenberg sanoi.

Hopea ei Dannenbergin mielestä ole häpeä vaan kelpo tulos kymmenen naisen arvoturnauksessa. Tosin parantamisen varaakin on – vaikka hän hävisi yhdeksästä pelistään vain yhden, niin peleistä ehkä yksi oli hänen omasta mielestään sellainen, jossa hän ei tehnyt merkittäviä virheitä.

– Shakki on siitä mukava laji, että jokaisella, myös aikojensa ylivoimaisilla maailmanmestareilla, on aina ollut kehittymisen varaa.

Dannenbergin seuraavat arvokisat ovat Batumissa Georgiassa syksyllä järjestettävät shakkiolympialaiset, minne hän lähtee maajoukkueen matkassa.