Tiistai, 13.11.2018 
Ano, Kristian
Koti ja perhe

Muovivyöry yllätti – Joensuun kierrätyspiste Suomen suosituin

  • Essi Lehto

Joensuun muovipakkausten kierrätyspisteestä on vain muutamassa kuukaudessa tullut koko maan käytetyin. Prisman pihassa sijaitsevaan puristimeen tuodaan noin 6,5 tonnia muovijätettä kuukaudessa. Pakkausten keräämisestä vastaavalle Suomen pakkauskierrätys Ringille jätteen määrä tuli yllätyksenä.

Rinki on pyrkinyt kehittämään Prisman pistettä pitkin kevättä. Tavallisen keräysastian tilalle on tuotu iso puristin ja sen tyhjennysväliä on tihennetty sitä mukaa, kun jätteen määrä on kasvanut.

– Kun puristin tyhjennettiin ennen viikonlopun jälkeen, nyt se tyhjennetään jo ennen sitä, Ringin sopimusasiamies Taneli Lumiaro kertoo.

Joensuulaisten valtava kierrätysinto on pakottanut Ringin lisäämään keräysastioiden määrää seudulla. Pilkon Citymarketin pihaan saapuu tällä viikolla puristin. Paljon pakkausjätettä nielemään kykeneviä puristimia tulee kesän aikana myös Lieksan Citymarketin ja Kiteen S-marketin pihoihin.

Tällä hetkellä muovipakkauksista pääsee eroon Joensuun Prismalla, Niinivaaran, Lehmon, Kontiolahden ja Ylämyllyn s-marketeilla, Kontiolahden k-marketilla, Kiteellä k-market Kesätorilla sekä Nurmeksen ja Juuan s-marketeilla.

Heinäkuun loppuun mennessä Rinki on luvannut toimittaa muovipuristimen Pilkon Citymarketille, Kiteen s-marketille ja Lieksan Citymarketille.

Lue lisää tiistain Karjalaisesta.

Kuvagalleria