Keskiviikko, 15.7.2020 
Rauni, Rauna
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Luonto ja erä

Huomista ovat metsästäjät odottaneet - karhu- ja lintujahti käyntiin

Sekä vesilintujen että karhun metsästys käynnistyy lauantaina. Sorsastajat pääsevät tositoimiin kello 12, kun taas karhunmetsästäjät suuntaavat metsään jo aamuvarhaisella.

Suomen riistakeskus suosittelee metsästäjiä maltillisuuteen taantuvien vesilintulajien metsästyksessä.

Metsästystä tulee kohdentaa runsaslukuisiin sorsalajeihin, kuten sinisorsaan, taviin ja telkkään, joiden kantojen kehitys on ollut suotuisaa.

Elokuun 20. päivästä alkaen saa metsästää sinisorsia, taveja, heinätaveja, haapanoita, jouhisorsia, lapasorsia, punasotkia, tukkasotkia, telkkiä, haahkoja, nokikanoja ja kanadanhanhia. Metsästys jatkuu joulukuuhun saakka.

Metsähanhen metsästys on kielletty koko maassa ja merihanhen metsästys on kiellettyä sisämaan alueilla. Vesilinnuista yleisimmät saalislajit ovat sinisorsa, tavi ja telkkä.

Karhun kannanhoidolliseen metsästykseen Suomen riistakeskus on myöntänyt 113 poikkeuslupaa. Lisäksi poronhoitoalueella voidaan kaataa alueellisen kiintiön nojalla 70 karhua.

Viime vuonna poikkeuslupia myönnettiin 81, ja poronhoitoalueen alueellinen kiintiö oli 52, joten lisäys on merkittävä. Metsästäjäliitto on tyytyväinen lupakehityksen suuntaan.

Lupamäärän kasvu johtuu kasvaneesta karhukannasta. Poikkeuslupia on painotettu Kainuun metsäpeura-alueelle ja Pohjois-Karjalaan alueille, joissa karhukanta on tiheämpi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi