Keskiviikko, 14.11.2018 
Iiris
Luonto ja erä

Metsästäjäliitto valitsi uudeksi puheenjohtajaksi Tuomas Hallenbergin

  • Karjalainen

Metsästäjäliitto valitsi uudeksi puheenjohtajaksi Tuomas Hallenbergin ja varapuheenjohtajaksi Ilkka Mäkelän. Metsästäjäliiton ylimääräinen liittokokous pidettiin Seinäjoella 30.12. Liiton edellinen puheenjohtaja oli Lauri Kontro.

Tuoreen hallituksen muut jäsenet ovat Jukka Hautala (Pohjanmaa), Ahti Lukkaroinen (Etelä-Häme), Timo Minkkinen (Uusimaa), Kalevi Korhonen (Lappi), Petteri Lampinen (Suur-Savo), Jani Nuijanmaa (Keski-Suomi), Pekka Julkunen (Pohjois-Savo), Antti Kuivalainen (Pohjois-Karjala), Timo Lähdekorpi (Satakunta) ja Harri Käsmä (Kainuu).

Varajäseniä ovat Sinikka Uusitalo (Keski-Pohja), Juha Sormunen (Kymi), Pauli Nyström (Pohjois-Häme), Lars Kärkinen (Svenska Österbotten), Veli Seikola (Varsinais-Suomi) ja Mikko Äijälä (Oulu).

Puheenjohtajaksi valittu Hallenberg on koulutukseltaan metsänhoitaja. Hän on työskennellyt muun muassa metsäyhtiö UPM:n vaneriteollisuuden raaka-ainehuollon johtajana sekä kansainvälisissä tehtävissä YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO:ssa sekä UPM:n metsäosastolla useissa tehtävissä.

Hallenberg on aktiivinen metsästäjä ja kanakoiraharrastaja. Hänen harrastuksiinsa kuuluu vapaaehtoinen maanpuolustustyö Karjalan Prikaatin killassa ja Suomen Reserviupseeriliitossa.