Tiistai, 4.8.2020 
Veera
Koti ja perhe TILAAJILLE

Netti ei elvytä eikä sammuta

  • Eija Marja-aho
  • Tiina Mutila
Ensiavun peruskurssilta saa perustiedot ja -taidot auttaa hätätilanteessa ja tavallisimmissa sairaus- ja onnettomuustilanteissa. Mikko Länsisalmi (vas.) ja Harri Rahikka opettelivat viime viikolla muun muassa verenvuodon tyrehdyttämistä. Harjoituspotilaana oli Julia Laurén, joka oli lyönyt kuvitteellisesti kirveellä reiteen. Ensiavun peruskurssilta saa perustiedot ja -taidot auttaa hätätilanteessa ja tavallisimmissa sairaus- ja onnettomuustilanteissa. Mikko Länsisalmi (vas.) ja Harri Rahikka opettelivat viime viikolla muun muassa verenvuodon tyrehdyttämistä. Harjoituspotilaana oli Julia Laurén, joka oli lyönyt kuvitteellisesti kirveellä reiteen.

Kansalaistaidot: Arjen tärkeille taidoille on jopa enemmän tarvetta nyky-yhteiskunnassa, kun palvelut karkaavat kauemmas.

Internetistä löytyy apu moneen ongelmaan, mutta se ei sammuta tulipaloja eikä elvytä sydänkohtauksen saanutta. Myös nykyajan kansalaiset tarvitsevat taitoja, jotka liittyvät niin eloonjäämiseen kuin toimimiseen yhteiskunnan jäsenenä tai omien asioiden hoitamiseen.

Haluatko lukea koko artikkelin?


Digitilaus 1 euroa 1kuukausi
Digi ja Kaiku 9,95e 1kk

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään tästä