Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Luonto ja erä

Luonnonsuojeluliitto valittaa Purnulahden kaavapäätöksestä

  • Karjalainen
Suomen luonnonsuojeluliitto, Pohjois-Karjalan luonnonsuojelupiiri ja Lieksan luonnonystävät ry vaativat Purnulahden osittaisen ranta-asemakaavamuutoksen kumoamista. Ne ovat valittaneet Lieksan kaupunginvaltuuston päätöksestä Kuopion hallinto-oikeuteen.

Venäläinen Zander Port -yhtiö haluaa rakentaa Kolin Purnuniemessä jo olevan, keskeneräisen kylpylärakennyksen viereen hotellin.

Luonnonsuojeluliiton mukaan kaavamuutoksen mahdollistama massiivinen rakennushanke aiheuttaisi erittäin huomattavan maisemavaurion Kolin valtakunnallisesti arvokkaan kansallismaiseman keskeisimmälle alueelle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kaavamuutos loukkaa sen mielestä valtakunnallisissa alueidenkäytön tavoitteissa kirjattuja periaatteita kulttuuri- ja luonnonperinnön huomioonottamisesta alueiden käytön suunnittelussa. Päätös on lisäksi ristiriidassa maankäyttö- ja rakennuslain pykälien kanssa.

Valittajien mukaan kaavahankkeen asiakirjoissa on merkittäviä virheitä ja puutteita sekä osittain harhaanjohtavaa tietoa. Heidän mielestään rakentaminen vaurioittaisi pahasti yhtä Suomen 23:sta valtakunnallisesti arvokkaasta maisemanähtävyydestä.