Tiistai, 13.11.2018 
Ano, Kristian
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Koti ja perhe

Huonosti voivat ihmiset pilaavat herkästi ilmapiirin töissä ja kotona

Silmistä puuttuu säihke, ryhti on lysyssä, elämisen ilo, riemu ja kepeys puuttuvat. Se, ettei itsestä pidä huolta näkyy helsinkiläisen joogaopettajan Kylli Kukkin mielestä ulospäin monella tavalla.

- Stadissa ei tarvitse mennä kuin hissiin, niin kaikki kyräilevät toisiaan. Kuin olisivat vihollisia keskenään, Kylli Kukk miettii.

Kukk arvelee, että ihmisillä on niin kiire, ettei itsestä huolehtimiseen yksinkertaisesti riitä aikaa.

- Kun kunto menee huonoksi, ihmisestä tulee helposti hapan ja kärttyinen. Herkästi siinä tilanteessa aletaan syyttää omasta huonosta olosta muita - vaikkapa narsistipomoa tai hankalaa työkaveria.

- Voihan heissä ollakin syytä, mutta jos ihminen ei voi hyvin omissa nahoissaan - suolisto on tukossa, niska jäykkänä, hartioita kivistää, pää on niin levoton, ettei unikaan maista, niin totta kai silloin on vaikea selvitä koulu- tai työelämästä, vaikka kaikki muut asiat olisivat ympärillä hyvin.

Huonosti voiva ihminen harvoin säteilee valoa ja rakkautta ympärilleen. Vertauksia ja tarinoita rakastava Kukk sanoo, että ongelma yleensä vain kumuloituu.

- Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan ja niin makaa kuin petaa - eli jos itse olet koko ajan kärttyisä, mulkoilet ympärillesi, suusta lentelee inhottavia myrkkynuolia töissä ja kotona, niin totta kai se pilaa ilmapiirin.

Muutos parempaan on jokaisen omissa käsissä tai paremminkin päässä.

- Sellaisia ajatuksia kuten en osaa mitään tai olen läski kannattaa säännönmukaisesti ja mantranomaisesti alkaa kumota ja deletoida. Aluksi voi laittaa ihan överiksikin.

Kukk korostaa, että ajatuksissa pitää tehdä kunnon muutos.

- Sinulla on silmät, jotka näkevät. Sydän, joka tekee töitä. Ihanat kädet. Toimivat aistit. Toistele vaikka niitä.

- Samalla tavalla kuin fyysinen muskeli vahvistuu salilla, vahvistuu ja tulee fitiksi mentaalinenkin muskelikin, kun sitä vain treenaa. Toistoja toistojen perään.

Lue lisää torstain Karjalaisesta.