Sunnuntai, 29.3.2020 
Joni, Joonas, Jouni
Luonto ja erä

Metsästäjäliitto vastustaa tuliasedirektiivin kiristyksiä - "Äänenvaimennin ei ole terroristin työväline"

  • Arttu Koistinen
Arkistokuva Arkistokuva

Metsästäjäliitto antoi valtioneuvostolle lausunnon EU:n tuliasedirektiivin muutosehdotuksista. Metsästäjäliitto on ollut direktiivin tiimoilta useamman kerran hallintovaliokunnan ja maa- ja metsätalousvaliokunnan kuultavana, liitto tiedottaa torstaina.

- Liitto totesi lausunnossaan, että valtioneuvosto on osittain ottanut kirjelmässään huomioon liiton korjausehdotuksia, muttei ole valitettavasti huomioinut kaikkia ongelmakohtia.

Metsästäjäliitto katsoo, ettei direktiiviä tulisi avata, vaan turvallisuusuhkiin tulee vastata kansallisella lainsäädännöllä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Suomen aselaki on riittävän tiukka, eikä kaipaa kiristyksiä. Jos direktiivi kuitenkin avataan, toimenpiteillä ei saa vaikeuttaa laillista metsästystä ja aseharrastusta.

Liiton mukaan asedirektiivi on väärä työkalu terrorismin torjunnassa.

- Metsästäjäliitto kannattaa toimintaa järjestäytyneen rikollisuuden ja terrorismin torjumiseksi. Mutta Euroopan ongelmana ovat laittomat aseet, joita viime sotien seurauksena on tullut laajasti pimeille markkinoille. Metsästäjien, urheiluampujien ja reserviläisten aseet ovat laillisia ja rekisteröityjä, eikä niillä ole mitään tekemistä terrorismiuhan kanssa.

Äänenvaimennin ei ole terroristin työväline, liitto myös mainitsee.

- Vaimennin on ennen kaikkea ampujan ja metsästyskoiran kuulonsuojaamisväline sekä apu ampumaratojen meluongelmiin. Siten vaimentimen käyttöä tulisi ennemminkin edistää. Vaimennin leikkaa ampujalle vahingollisimmasta äänipiikistä noin 30 prosenttia pois. Jäljelle jäänyt melu on edelleen sen verran kova, että ampumaradoilla suositellaan kuulon lisäsuojaamista.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa