Keskiviikko, 23.8.2017 
Signe, Varma
Maakunta

Testaa tunnetko Pohjois-Karjalan kasveja - osallistu Karjalaisen kasvivisaan!

  • Heli Sallinen

Karjalaisen kasvivisa käynnistyi perjantaina 9. kesäkuuta. Kilpailu on kuusiosainen, ja tehtävänä on määrittää viikoittain julkaistavassa kuvassa oleva luonnossa kasvava kasvi. Kuvat on ottanut erikoistutkija Kauko Salo Luonnonvarakeskuksesta, ja hän laatii myös lyhyet kuvaukset kasvilajista.

Kasvin tunnistuskilpailu on tarkoitettu kasveista kiinnostuneille tavallisille luonnossa liikkujille ja kasveista pitäville. Kuvat ovat helppoja, mutta joukkoon saattaa eksyä muutama vaikeampikin tunnistettava. Kaikki kuvissa olevat kasvit on tavattu Pohjois-Karjalassa.

Kuvat julkaistaan perjantaisin paperisessa Karjalaisessa sekä Karjalaisen internet-sivuilla osoitteessa www.karjalainen.fi/kasvit, jossa vastaaja saa ensimmäisellä kerralla oman vastaajakoodin. Koodia on käytettävä koko kilpailun ajan.

Vastaaminen onnistuu yllä olevassa verkko-osoitteessa tai postikortilla. Kortit lähetetään osoitteeseen Kasvivisa, Karjalainen, PL 99, 80141 Joensuu. Mukaan on liitettävä nimi, osoite ja puhelinnumero.

Korttivastausten on oltava perillä viimeistään uuden kasvin julkaisua seuraavana keskiviikkona. Samana päivänä kello 12 päättyy myös internet-vastausten jättöaika.

Jaamme kasvivisassa myös palkintoja. Joka viikko arvomme kaikkien kasvilajin oikein tunnistaneiden kesken Risto Ihamuotilan 300 kasvia Suomen luonnossa -kirjan. Lisäksi arvomme joka viikko kaksi Karjalaisen tuotepalkintoa. Kilpailun pääpalkintona on Henry Väreen ja Jukka Laineen tunnistusopas Metsäkasvio. Sen arvontaan osallistuvat kaikki ne, jotka ovat saaneet eniten kasvilajeja oikein.

Kisan päätteeksi järjestämme bonuskierroksen perjantaina 21. heinäkuuta. Siinä on tehtävänä tunnistaa kolme kasvilajia oikein. Tämä bonustehtävä voi olla vaikea. Kolmen kuvan tehtävässä voi esiintyä kukkakasvin ohella jäkälä- ja sammallaji. Bonustehtävään kaikkien oikein vastanneiden kesken arvomme erikoispalkinnon.