Maanantai, 6.7.2020 
Esa, Esaias
Matkailu

Kuvagalleria: Karjalaisen lukijamatkalaiset tutustuivat jättimäiseen Pekingiin

  • Hannu Jarva

Karjalaisen lukijamatkalaiset kävivät ottamassa selvää, mitä yhdelle Kiinan suurista kaupungeista, noin 22 miljoonan asukkaan Pekingille nykyisin kuuluu. Ihmeteltävää riitti.

Pekingin keskustaan nousee koko ajan lisää näyttäviä pilvenpiirtäjiä. Näyttävin valomainoksin varustetut ostoskeskukset ovat täynnä kalliita merkkituoteliikkeitä, kaduilla kävelee tyylikkäitä, länsimaalaisiin merkkivaatteisiin pukeutuvia ihmisiä. Luksusautojen määrä on mittava. Suomi on vanhoine autokantoineen ihan takapajula.

Kännyköitä Kiinassa on 1,3 miljardia. 40 prosenttia näistä on älypuhelimia. Kun pysähdyt pekingiläiseen kahvilaan, siellä lähes kaikki räpläävät älypuhelintaan. Kun taas pistäydyt kadun varren kansankäymälässä, sama tilanne hädästä riippumatta.

Tässä ajassa siis ollaan Kiinassakin. Mutta yksi on kiinalaisilla kotimaassaan vielä kokematta. Facebook ei siellä pelitä eikä Google hae. Selfieitä kiinalaiset ottavat kaikkialla. Mukaan omakuvaan kutsutaan eksoottisena mausteena usein myös länsimainen turisti.

Kattava reportaasi Kiinasta myöhemmin Karjalaisen matkailusivulla.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi