Lauantai, 26.9.2020 
Kuisma
Matkailu

Kysely: Pariskunnat eivät juurikaan riitele lomamatkalla

  • Karjalainen

Miltei puolet alle 30-vuotiaista sinkuista olisi valmis lähtemään tuntemattoman kanssa lomamatkalle, ikään kuin sokkotreffeille.

Miehet haaveilevat useammin lomaromanssista ja perheen matkakohteen päättä useammin nainen. Muun muassa nämä selviävät Veikkauksen asiakkailleen tekemästä matkailuaiheisesta kyselytutkimuksesta.

Nuoremmat ovat tulosten mukaan innokkaimpia sokkotreffilomalle lähtijöitä. Alle kolmekymppisistä ajatus kiehtoi peräti 40 prosenttia. Kaiken kaikkiaan ajatus kiehtoi enemmän kyselyyn vastanneita miehiä kuin naisia.

Kiinnostus sokkotreffilomaan laski tasaisesti siirryttäessä vanhempiin ikäluokkiin. Vähiten innostusta ajatus herätti yli 60-vuotiaissa sinkkuvastaajissa, joista 58 prosenttia vastasi, että ei lähtisi sokkotreffilomalle. Kuitenkin lähes viidesosa kyselyyn vastanneista yli 60-vuotiaista sinkuista lähtisi sokkotreffilomalle.

Kyselyn tuloksista selvisi, että 83 prosenttia vastaajista ei lomalla riitele lainkaan tai riitelee vähemmän kuin arkena. Peräti noin 60 prosenttia parisuhteessa olevista ei riitele puolisonsa kanssa lomamatkalla lainkaan.

Yli puolet Veikkauksen kyselyyn vastanneista kertoo olevansa lomalla erilainen kuin arkena (53 prosenttia). Lomailu tekee vastaajista rentoutuneempia, ystävällisempiä ja rohkeampia. Neljäsosa vastanneista (24 prosenttia) on reissussa romanttisempi kuin muulloin.

Vastausten mukaan yhteinen lomamatka on pitkän ajan investointi parisuhteeseen. Kyselyn tuloksista selviää, että lomamatkan aiheuttamat positiiviset vaikutukset eivät pääty loman loputtua.

Onnistunut parisuhdeloma tuo vastaajille muun muassa uusia yhteisiä kokemuksia, muuttaa arjenkin mukavammaksi sekä syventää parisuhdetta.

Seuraavilla sijoilla tulevat lomailun lisäämä uusi kipinä ja lisääntynyt romantiikka, joita kumpaakin oli korostanut viidesosa vastaajista. Vain noin 3 prosenttia vastaajista kertoo, että lomamatkalla ei ole lainkaan positiivisia vaikutuksia.

Veikkauksen matka-aiheiseen kyselyyn vastasi 1 033 suomalaista.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi