Lauantai, 17.11.2018 
Einari, Eino
Matkailu

Dubrovnikin julkiset salaisuudet

  • Miika Kupiainen
  • Miika Kupiainen
Lokrumin saari sijaitsee vain varttitunnin lauttamatkan päässä Dubrovnikista. Lokrumin satamassa lautta odottaa matkustajia. Lokrumin saari sijaitsee vain varttitunnin lauttamatkan päässä Dubrovnikista. Lokrumin satamassa lautta odottaa matkustajia.

Paras aika matkustaa Dubrovnikiin on joko touko- tai syyskuu, jolloin päivät ovat lämpimiä, mutta yöt miellyttävän viileitä. Keväällä sitruunapuiden kukkiessa kaupunki on erityisen kaunis.
Pitkistä portaikoista pitävä matkaaja voi harkita majoittumista vanhankaupungin yläpuolisessa rinteessä sijaitseviin kohtuuhintaisiin majataloihin.
Hotelleja löytyy muun muassa vanhankaupungin vierestä ja kaupungin satamasta.

Vanhankaupungin yläpuolelta lähtee juuri jälleenrakennettu kaapelivaunu ylös Srd-kukkulalle. Ylös voi myös kävellä.
Huipulla on tuliterä näköalatasanne terassiravintoloineen ja vanha linnoitus, jossa näkyvät edelleen sisällissodan arvet. Linnoituksessa on myös Jugoslavian sodan historiaan pureutuva näyttely.
Parasta Srd’llä on näköala, 142 metrin korkeudelta erottaa koko kaupungin ja lähisaaret mainiosti.
Muurien sisäpuolella on paljon nähtävää, mutta pääkaduilla turismi kirkuu silmään.
Päiväsaikaan suurten risteilylaivojen matkustajat tukkivat suurimman osan muurien sisäpuolesta, mutta kiivaimman turistisesongin ulkopuolella se hiljenee illaksi.
Muurikierros sopii kohtuullisen peruskunnon omaavalle matkaajalle, joka ei kärsi pahasta korkeanpaikankammosta. Kierros palkitsee kävijänsä, muurien sisä- ja ulkopuolinen maisema avautuu kiehtovasti katsojan jalkojen juureen.

Aurinkoisen virvoituskeitaan etsijän kannattaa hakeutua merenpuolisen muurin tuntumaan. Kahdessa kohtaa voi pujahtaa kapeasta oviaukosta muurin läpi kallioterassille. Meren äären anniskelupaikoista tyylitellympi Cafe Buza sopinee paremmin varttuneempaan makuun, rennompi ”piraattibaari” on ehkä suunnattu enemmän nuorekkaammille reissaajille. Molempien baarien yhteydessä on myös mahdollista käydä meressä uimassa.
Tuoreita, maukkaita merenantimia saa muurin vieressä sijaitsevasta Aquarius-ravintolasta, eikä hintatasokaan ole törkeä.
Patisserie Niko tarjoaa herkullista pikkusuolaista ja makeaa pienempään nälkään.
Tunnelmallisen illan aloittaa tai päättää mainiossa Matusko-viinibaarissa, jossa tarjoillaan lähialueen parasta viiniä kohtuuhintaan.
Rockimpaan iltamenoon vastaa vanhankaupungin pääväylän Stradunin sivukadulla sijaitseva Rock Cafe, paikallinen versio Hard Rock Cafesta.

Lue lisää kohteesta sunnuntain Karjalaisen matkailusivulta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa