Lauantai, 17.11.2018 
Einari, Eino
Matkailu

Matkailu Turkkiin romahti kesällä, moni valitsi Kreikan

  • STT
Turkin Antalya oli touko-heinäkuun suosituin tilauslentokohde houkutellen lähes 36 000 matkustajaa, mutta kohteen suosio romahti viime vuoden vastaavasta ajasta 42 prosenttia. Lehtikuva / Martti Kainulainen. Turkin Antalya oli touko-heinäkuun suosituin tilauslentokohde houkutellen lähes 36 000 matkustajaa, mutta kohteen suosio romahti viime vuoden vastaavasta ajasta 42 prosenttia. Lehtikuva / Martti Kainulainen.
Suomalaisten lomailu Turkissa on vähentynyt merkittävästi, ilmenee Finavian matkustajatilastosta. Turkin Antalya oli touko-heinäkuun suosituin tilauslentokohde houkutellen lähes 36 000 matkustajaa, mutta kohteen suosio romahti viime vuoden vastaavasta ajasta 42 prosenttia.

Kreikan kohteet Rodos, Hania ja Kos kasvattivat suosiotaan. Kreikan kohteet olivat touko-heinäkuun seuraavaksi suosituimmat tilauslentokohteet Antalyan jälkeen.

Tukholma oli touko-heinäkuussa suosituin reittilentokohde. Tukholman matkustajamäärä oli yli 376 000, ja määrässä oli kasvua yli seitsemän prosenttia. Viime vuoden tapaan Lontoo ja Kööpenhamina olivat seuraavaksi suosituimmat reittilentokohteet.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Enemmistö Helsinki-Vantaan reittiliikenteen matkustajista on ulkomaalaisia.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa