Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Matkailu

Leirintämatkailun suosio on pitänyt pintansa

  • Karjalainen
Suomalaisilla leirintäalueilla on riittänyt kävijöitä tänä kesänä. Alkuvuosi näyttää hyvältä niin leirintäalueiden kävijämäärien kuin matkailuautojen ja -vaunujen myynninkin suhteen.

Suomen Leirintäalueyhdistys ry:n puheenjohtaja Sami Simonen uskoo, että viiden prosentin kasvu leirintäalueiden kävijämäärissä on mahdollista viime vuoteen verrattuna.

–  Olemme eläneet kohtalaisen hyvää maltillisen kasvun kautta. Varmuudella voi jo sanoa, että tästä kesästä tulee parempi kuin viime kesästä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Venäläisten matkailijoiden määrä suomalaisilla leirintäalueilla on vähentynyt viime aikoina. Vastaavasti vieraita tulee entistä enemmän Keski-Euroopasta.

Matkailuajoneuvotuojat ry:n tilastojen mukaan matkailuautoja myytiin alkuvuonna 20 prosenttia viime vuotta enemmän. Vaunujen kohdalla myynti oli heinäkuun alussa tipahtanut neljä prosenttia.

Matkailuauto on ohittanut suosiossa matkailuvaunun karavaanarin ykkösvalintana. SF-Caravan ry:n puheenjohtaja Timo Piilosen mukaan autot koetaan helpompina ajaa.

– Moni jännittää vaunun kanssa peruuttamista. Taustalla on myös ihmisten lisääntynyt rahamäärä ja vaatimustason nousu.

Matkailuvaunujen hinnat lähtevät parista kymmenestä tonnista, autojen hinnat 35–40 tonnista. Nämä ovat alarajoja. Ylärajoja ei tietenkään tunneta.

– Kun hinta nousee, auton mukavuudet ja varustelun taso kohenevat. Tärkeintä matkailuauton varustelussa on hyvä sänky, monipuolinen keittiö ja ilmastointi, Timo Piilonen neuvoo.

Suomessa on rekisterissä noin 67 000 matkailuvaunua ja 53 000 matkailuautoa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa