Tiistai, 20.11.2018 
Jalmari, Jari
Matkailu

Uusi matkailutrendi on tähtiturismi

  • Karjalainen

Nettimatkatoimisto Ebookersin mukaan matkailussa on vahvistumassa uusi trendi, tähtiturismi, jossa etsitään tähtien tarkkailuun mahdollisimman otollisia matkakohteita.

- Kanariansaarilla käy vuosittain jo noin 200 000 tähtituristia ja siellä juhlitaan joka vuosi Starmus festivaalilla, joka kokoaa yhteen hyvää ruokaa, taivaan tarkkailua ja Stephen Hawkinsin tasoisia tieteen tekijöitä ja tieteiskirjalijoita, markkinointipäällikkö Leif Neuvonen sanoo.

Kanariansaarilta on lähtöisin myös Euroopan unionin rahoittama uusi tähtiturismihanke EU Sky Route, jossa osallistujamaat Bulgaria, Kreikka, Espanja, Portugali, Italia ja Puola ovat brändänneet pimeimmistä kolkistaan eräänlaisen tähtitaivaan valtatien.

- Matkailusektorilla ajatellaan, että mitä hankalammaksi tähtitaivaan kokeminen käy kaikkialle leviävän valosaasteen myötä, sitä arvokkaammaksi muodostuvat kohteet, joilla voi vielä kokea oikean yötaivaan, Neuvonen sanoo.

Tähtien katseluun ei Ebookerin mukaan tarvitse välttämättä kalliita varusteita. Monet pitkän linjan harrastajatkin havainnoivat hyvällä paikalla pitkälti paljaalla silmällä.

Tähtituristeja alkaa olla jo sen verran liikkeellä, että heille suunnatut palvelut ovat kehittyneet.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa