Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Matkailu

Unohtelijan muistilista: Pakkaa matkalle näiden 8 vinkin avulla

  • Karjalainen
Matkaa varten pakkaaminen ei ole kaikkien lempipuuhaa, olipa tiedossa kaksi viikkoa kaukomailla tai muutama yö koti-Suomessa. Hermot menevät varmasti, jos matkakassiaan pakkaa viimeisenä iltana kiireessä, adapteri on hukassa, lempipaita likainen eikä passia löydy mistään.

Kiire ja hajamielisyys saattavat kurittaa reissaajaa, kun matkakohteessa huomaa, ettei mukana ole lähellekään kaikki tarvittava. Jos tapanasi on unohdella matkatavaroita, nappaa tästä vinkit pakkaamiseen.

1) Tee ajoissa lista tavaroista ja vaatteista, joita tarvitset mukaan. Listan tekeminen voi tuntua tylsältä, mutta se auttaa muistamaan kaiken oleellisen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ota matkakohde huomioon listaa laatiessasi. Maakuntamatkailija ei tarvitse erikoisia varusteita, mutta kaukaisempaan matkakohteeseen saatat tarvita vaikkapa adapterin tai hyttysverkon.

2) Jos matkalaukkunsa joutuu pakkaamaan ja purkamaan usein, kannattaa välttämättömimpien tavaroiden lista olla aina pakatessa näkyvillä. Reissuun on mukavampi lähteä, kun ainakin hammasharja, puhelimen laturi ja hygieniatuotteet ovat mukana. Ulkomaille lähtiessä listaan täytyy tietenkin lisätä vähintään passi.

Listan avulla äkkilähtökin onnistuu unohtelematta.

3) Pidä huolta, että tarvitsemasi vaatteet ovat puhtaita ja mahtuvat päälle, kun on aika pakata laukku.

4) Aloita pakkaaminen ajoissa. Kiireessä tarpeellisia tavaroita unohtuu todennäköisemmin.

5) Ennen pakkaamista kannattaa ottaa esille kaikki ne tavarat, jotka aikoo pakata mukaansa. Näin huomaa helpommin, jos jotakin puuttuu. Kun kaiken näkee kerralla, on tavaroiden karsiminenkin helpompaa. Samalla voi suunnitella järjestystä, jossa tavarat kannattaa laukkuun sulloa.

Jos tarvitset reissuun esimerkiksi juhlavaatteet, tarkista etukäteen, että kaikki asukokonaisuuteen kuuluva on mukana.

6) Aloita laukun täyttäminen tärkeimmistä tavaroista, kuten esimerkiksi passista ja matkalipuista.

7) Kun laukku on pakattu ja olet valmiina lähtöön, käy muistilistasi vielä kerran läpi. Onko kaikki tarpeellinen varmasti matkalaukussa vai jäikö puhelimen laturi sittenkin pistorasiaan? Ovatko myös kotiavaimet mukana, jotta reissusta palaaminen onnistuu vaivattomasti?

8) Kun olet perillä ja huomaat, ettei pakkaaminen onnistunut tälläkään kertaa ilman unohduksia, älä lannistu. Harvat tarvitsemasi tavarat ovat sellaisia, joita ei saisi lainattua tai ostettua.

Lähteet:

Travel+Leisure

Anna

Skyscanner

http://www.travelandleisure.com/slideshows/travel-editor-packing-tips/20

http://anna.fi/matkalaukku/matkajutut/100-parasta-matkalaukun-pakkausvinkkia-ala-runno-vaan-rullaa-ja-rutista

https://www.skyscanner.net/news/15-best-ever-packing-tips

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa