Sunnuntai, 20.9.2020 
Varpu, Vaula
Matkailu

Mekrijärven tutkimusasemasta matkailukeskus - "Olemme valmiita tarjoamaan pakolaisille asunnot"

  • Karjalainen
  • Armas Härkönen
Hannu Urjanheimo (vas.), Erkki Hukka ja Anita Timonen suunnittelivat tarkastuskierroksellaan tutkimuslaboratorion käyttömuotoja. Hannu Urjanheimo (vas.), Erkki Hukka ja Anita Timonen suunnittelivat tarkastuskierroksellaan tutkimuslaboratorion käyttömuotoja.
Viime vuoden lopussa lakkautetun Itä-Suomen yliopiston Mekrijärven tutkimusasemalle on löytynyt ilomantsilaiset ostajat. Perustettavan yhtiön osakkaita ovat tilitoimistoyrittäjä Erkki Hukka, matkailualan yrittäjä Anita Timonen ja hoiva-alan yrittäjä Hannu Urjanheimo.

He ovat tehneet Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n ja Itä-Suomen yliopiston kanssa aiesopimuksen ”kampuksella” olevista 13 rakennuksesta.

Tutkimusaseman rakennuksissa on tilaa yli 5 000 neliömetriä, ja soluasunnoissa 85 vuodepaikkaa, joten yrittäjät uskovat matkailuun.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ilomantsiin suunnitellaan otettavaksi Suomeen kiintiöpakolaisina tulevia lapsiperheitä. Sopimuksen mukaan kuluvana vuonna otettaisiin 15 henkilöä ja ensi vuonna 15 henkilöä. Onko Mekrijärvelle tulossa pakolaisia?

- Jos kunnanvaltuusto hyväksyy kiintiöpakolaisten vastaanoton, olemme valmiita tarjoamaan heille asunnot Mekrijärveltä. Se tosin tulisi olemaan hyvin pieni osuus liiketoiminnasta. Mutta yhtenä tulonlähteenä muiden joukossa, Urjanheimo sanoo.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta