Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Matkailu

80 prosenttia suomalaisista: Matkailun mahdollisuuksia ei ole käytetty täysimääräisesti

  • Karjalainen
Puhdas luonto on suomalaisten mielestä maamme suurin matkailuvaltti. Puhdas luonto on suomalaisten mielestä maamme suurin matkailuvaltti.

Suomalaisessa matkailussa on paljon kehittämisen ja kasvun varaa. Peräti 80 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että Suomi ei ole hyödyntänyt kaikkia mahdollisuuksiaan matkailussa. Asia käy ilmi Finavian teettämässä tutkimuksessa, jossa kysyttiin kansalaisten näkemyksiä sujuvasta matkanteosta ja Suomesta matkailumaana.

Suomi on ollut paljon myös esillä ulkomaisessa mediassa ja esimerkiksi matkustajamäärät Finavian lentoasemilla kohosivat viime vuonna kaikkien aikojen ennätykseen nimen omaan kasvavan turismin imussa. Lapin matkailussa on käynnissä vilkas talvi, ja yhä useampi Helsinki-Vantaan aasialaismatkustaja valitsee Suomen matkakohteekseen.

– Matkailun kehittyminen on edellytys lentoliikenteen kysynnän kasvulle ja takuu suomalaisten hyvien lentoyhteyksien säilymiselle. Suomen vetovoima matkailukohteena näkyy sekä kansanvälisen että kotimaan liikenteen kasvuna. Monien eri toimijoiden kanssa tehty työ Suomen matkailun edistämiseksi kantaa nyt hedelmää, sanoo Finavian toimitusjohtaja Kari Savolainen.

Kyselyyn vastanneet nostavat Suomen vahvimmiksi matkailuvalteiksi puhtaan luonnon (83 prosenttia) turvallisuuden ja toimivuuden (45 prosenttia) sekä hiljaisuuden (34 prosenttia). Vastaajat saivat valita kolme suosikkiaan.

Suomalaiset suhtautuvat luottavaisesti matkailun kehitysnäkymiin ja sujuvaan liikkumiseen tulevaisuudessa. Yli puolet (51 prosenttia) kyselyyn vastanneista uskoi teknologisen kehityksen tuovan matkustamiseen kestäviä, edullisia ja tehokkaita ratkaisuja.

Suomalaiset arvostavat omassa matkustamisessaan eniten hintaa. Lähes puolet (46 prosenttia) pitää sitä tärkeimpänä asiana matkustustapaa valittaessa. Seuraavaksi eniten suomalaiset arvostavat matkan mukavuutta (39 prosenttia).

Finavian tilaaman tutkimuksen on tehnyt IRO Research. Tutkimuksen otos on 1 000 henkeä. Tutkimusajankohta oli 28.11. - 8.12.2016.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa