Perjantai, 16.11.2018 
Aarne, Aarno
Matkailu

Avaruusmatkailu kiinnostaa – suomalaiset sijoittivat miljoonan vain 43 minuutissa

  • Karjalainen

Suomalaisen avaruusmatkailuyhtiön rahoituskierros sai erinomaisen alun: suomalaiset sijoittivat miljoonan 43 minuutissa.

– Cohu Experiencen ennätyksellinen rahoituskierros on osoitus siitä, että suomalaiset osaavat ajatella tulevaisuutta ja sijoittaa rohkeasti, summaa hankkeessa mukana oleva Peter Vesterbacka.

Yhtiön torstaiaamuna alkanut yksityisille sijoittajille suunnattu rahoituskierros on rikkonut ennätyksiä: 43 minuuttia kierroksen alun jälkeen koossa oli miljoona euroa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Cohu Experiencelle ennustetaan yhtiön tiedotteen mukaan jopa ”Supercell-tyyppistä” liiketoiminnan kehitystä.

Yhtiön toimitusjohtaja ja perustajaosakas Kalle Vähä-Jaakkola painottaa, että toiminnan pohjalla on kokeneen tiimin pitkäjänteinen työskentely sekä mittavaa osaamista; Cohu Experience on verkottunut laajalti avaruusalan globaalien toimijoiden kanssa ja saanut riveihinsä vakuuttavia nimiä kuten Peter Vesterbacka, Michael Suffredini (ent. NASA) ja John Barbera (ent. Turner Broadcasting) sekä sijoittajiksi muun muassa Saku Koivun ja Pasi Jorosen.

Huikeat kasvuennusteet eivät pelota yrityksen johtoa.

– Olemme alusta asti tähdänneet korkealle. Kun ensimmäinen avaruuslentomme toteutuu, voimme sanoa, että olemme luultavasti ainoa suomalainen yhtiö, joka toimii galaktisella toimintakentällä, toimitusjohtaja Vähä-Jaakkola myhäilee. 

Rahoituskierros on käynnissä around.fi-palvelussa, ja 4 miljoonan euron tavoitetta lähestytään nopeasti. Tiistaina 2.2. klo 15 koossa oli lähes 1,9 miljoonan euron sijoitukset.

Cohu Experiencen Space Nation -astronauttiohjelma on kaikille avoin ja ilmainen. Yhtiö on rakentanut yhteistyössä NASAn astronauttien kouluttajien kanssa koulutusohjelman, jonka avulla ihmiset kilpailevat mahdollisuudesta päästä astronauttivalmennukseen ja sen päätteeksi avaruuslennolle.

Space Nation -konseptin ytimessä ovat vahvasti ajan trendit: itsensä kehittäminen, pelillistäminen, tieteen popularisointi ja globaalien yhteisöjen rakentaminen.

Astronautiksi harjoittelu alkaa ilmaisella mobiilisovelluksella, jonka avulla ihmiset ympäri maailman voivat kehittää fyysisiä, henkisiä ja sosiaalisia taitojaan. Parhaiten pärjänneet pääsevät mukaan monikansallisesti televisioitavaan valmennukseen ja kilpailuun. Astronauttiohjelman ympärille kytkeytyy monimediakonsepti, jonka avulla ohjelman seuraajat voivat kannustaa ja tukea suosikkejaan sekä esimerkiksi ostaa sponsoribrändien tuotteita. 

Kerättävällä rahoituksella Cohu Experience viimeistelee koulutussovelluksen lopullisen version, vauhdittaa globaalin tiimin kasvua, aloittaa ohjelman kuvaukset kolmella mantereella – ja järjestää ensimmäisen avaruuslennon.

 

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa