Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Matkailu

Kuusi vinkkiä Islantiin matkaavalle - turistikausi ei välttämättä ole paras hetki vierailulle

  • Riikka Mahlamäki-Kaistinen
  • Riikka Mahlamäki-Kaistinen
Satu Rämö suosittelee muun muassa uimahallissa käyntiä Islannissa. Satu Rämö suosittelee muun muassa uimahallissa käyntiä Islannissa.
Bloggari-kirjailija-yrittäjä Satu Rämö on asunut Islannissa kymmenen vuotta. Tässä hänen kuusi vinkkiään Islannin-matkaa suunnittelevalle:

1 Piipahda uimahallissa. Siellä paikallisetkin käyvät.

Pelkästään Reykjavikin seudulta löytyy parikymmentä sundlaugia eli uimahallia. Hallit ovat pääsääntöisesti ulkouimaloita, ja vesi geometrisellä energialla 37-42 -asteiseksi lämmitettyä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Meidän nelihenkinen perheemme käy usein uimassa. Perjantai on vakiopäivä. Silloin lapsille otetaan mukaan yöpuvut, ja kotona sukelletaan suoraan sänkyyn.

2 Vieraile Alvar Aallon suunnittelemassa Pohjolan Talossa Reykjavikissa.

Talon alakerrassa on kiinnostavia näyttelyitä. Ykköskerroksessa on hieno pohjoismainen kirjasto ja Aalto Bistro -kahvila, josta saa tajuttoman hyviä leivonnaisia. Näkymät kahvilan ikkunasta Reykjavikin keskustaan ovat kaupungin parhaat.

3 Vuokraa auto ja pyrähdä maaseudulla.

Jos teet vain lyhyen pysähdyksen esimerkiksi lentoyhtiö Icelandairin stopover-mahdollisuuden kautta, vuokraa auto. Islantilaiset tiet ovat hyvässä kunnossa ja liukkaisiin keleihin tottuneille suomalaisille helppokulkuisia. Aja autolla tunti mihin tahansa suuntaan ja päädyt väistämättä hienojen maisemien keskelle.

4 Käy jäätiköillä, sillä Islannissa on Euroopan suurimmat jäätiköt.

Jäätiköt ovat lähellä Islannin kiertävää päätietä numero ykköstä, joten siksi tämä luonnonkauneus kannattaa kokea täällä.

Jäätiköllä pääset nauttimaan jään kauneudesta ja hiljaisuudesta, jonka rikkoo silloin tällöin ilmoille kajahtava räjähtelevä ääni. Se ääni kertoo uusien jäärailojen syntymisestä.

Jäätikölle ei saa missään olosuhteissa mennä ilman asiantuntevaa opasta. Yksi Islannin vanhimpia jäätikköopasfirmoja on Icelandic Mountainguides.

5 Syö kalaa ja lammasta, sillä Islanti on myös kulinaristien kohde.

Täällä saa vapaana laiduntanutta lammasta, joka hakkaa kevyesti minkä tahansa naudanpihvin.

Kulinaristityypille suosittelen Dill-ravintolaa, joka on ensimmäinen Michelinin tähden saanut islantilainen ravintola. Perusislantilaista hyvää ruokaa saa esimerkiksi Resto-ravintolasta.

6 Tule turistikauden ulkopuolella.

Kiireisimmät kuukaudet ovat heinäkuusta syyskuuhun. Silloin esimerkiksi Kultaisen kolmion alue (Geysirin kuumat lähteet, Gullfossin vesiputous ja Thingvellirin luonnonpuisto) on täyteen ammuttu.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa