Tulosta tämä sivu
Matkailu

Retkeily houkuttelee nyt nuoria - valitettavasti käytöksessä on toisinaan toivomisen varaa

Telttailu on hyvä harrastus, kunhan muistaa käyttäytyä luonnossa asiallisesti. Telttailu on hyvä harrastus, kunhan muistaa käyttäytyä luonnossa asiallisesti.
Luonnossa liikkuminen on nyt trendikästä etenkin nuorten aikuisten keskuudessa. Retkeilijöiden määrä kasvaa jatkuvasti muun muassa kaakkoissuomalaisessa Repoveden kansallispuistossa, jossa suuri osa kävijöistä tulee pääkaupunkiseudulta.

- Yllättävän paljon kävijöissä on nuoria ihmisiä, kaveriporukoita ja lapsiperheitä, puistonhoitaja Aarno Tervonen kiittelee.

Kävijämäärien kasvuun liittyy valitettavasti myös lieveilmiöitä. Telttailu Repovedellä on tähän asti ollut monista muista kansallispuistoista poiketen vapaata, mutta tulevaisuudessa se tullaan rajaamaan erikseen varatuille alueille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Syynä on luonnon kulumisen lisäksi uusien retkeilijöiden käytös, joka Tervosen mukaan ei aina ole ollut luontoon sopivaa.

Onneksi valtaosa retkeilijöistä ymmärtää edelleen käyttäytyä asiallisesti ja pitää huolta ympäristöstään. Suomessa saa jokamiehenoikeuden nojalla liikkua luonnossa suhteellisen vapaasti, mutta esimerkiksi avotulen teko toisen maalle on kiellettyä ja roskat tulee aina kerätä talteen.