Keskiviikko, 20.1.2021 
Sebastian
Matkailu

Suomen suurin matkanjärjestäjä TUI jatkaa lomalentojaan Boeing 737 Max 8 -koneilla

  • Eija Marja-aho, STT
  • Stephen Brashear / AFP
Yhdysvaltain ilmailuhallinto vaatii Boeingilta pikaisia parannuksia Etiopiassa pudonneeseen konemalliin. Yhdysvaltain ilmailuhallinto vaatii Boeingilta pikaisia parannuksia Etiopiassa pudonneeseen konemalliin.

Suomen suurin matkanjärjestäjä TUI ei ainakaan tällä hetkellä aio lopettaa lomalentoja Boeingin 737 Max 8 -koneilla.

– TUI on jatkuvassa tiiviissä yhteydessä valmistajan ja lentoturvallisuudesta vastaavien viranomaisten kanssa, eikä ole mitään viitteitä siitä, että emme voisi turvallisesti lentää 737 Max -koneilla, totesi TUI Finlandin viestintäpäällikkö Laura Aaltonen tiistaina.

Kaksi hiljattain tapahtunutta lento-onnettomuutta kyseisellä konetyypillä on herättänyt etenkin lapsiperheissä huolta siitä, uskaltaako varatulle lomareissulle lähteä, jos lentokoneena on 737 Max 8.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Aaltonen muistutti, että Yhdysvaltain ilmailuhallinto Federal Aviation Adminstration (FAA) julkaisi maanantaina tiedotteen, jossa todettiin, että koneella on turvallista lentää.

– Jos valmistajalta tulee mahdollisia päivityksiä koneisiin, reagoimme niihin välittömästi, Aaltonen vakuutti.

– Olemme tammikuusta 2018 alkaen lentäneet turvallisesti yli 6 500 lentoa TUI Groupin viidellätoista Boeing 737 Max 8 -lentokoneella. Asiakkaidemme ja henkilökuntamme turvallisuus ja hyvinvointi ovat aina etusijalla toiminnassamme, hän sanoi.

Yhdysvaltain ilmailuviranomaiset ovat vaatineet lentokonevalmistaja Boeingia tekemään pikaisesti parannuksia koneeseensa. Yhtiö määrättiin muun muassa päivittämään koneen sakkauksen estojärjestelmän ohjelmisto.

Boeingin 737 Max 8 -kone putosi sunnuntaina Etiopiassa pian nousun jälkeen, ja kaikki koneessa olleet 157 ihmistä kuolivat. Vastaavantyyppinen onnettomuus sattui samalla konetyypillä lokakuussa Indonesiassa. Tuolloin 189 ihmistä kuoli, kun Lion Air -yhtiön kone syöksyi maahan muutamien minuuttien kuluttua noususta.

Useat lentoyhtiöt eri puolilla maailmaa ovat keskeyttäneet lennot kyseisellä konetyypillä. Koneita on jäänyt kentille muun muassa Australiassa, Argentiinassa, Brasiliassa, Kiinassa, Etiopiassa, Indonesiassa ja Etelä-Afrikassa.

Finnairilla ei ole omassa laivastossaan kyseisiä koneita. Suomessa ja Helsinki-Vantaalla konetypillä lentävät TUIflyn lisäksi ainakin Norwegian, flyDubai, Turkish Airlines, Icelandair ja Smart Wings.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi