Keskiviikko, 14.11.2018 
Iiris
Matkailu

Harbin tarjoaa jäätä ja lunta kiinalaisittain

  • Ville Härkönen
  • Ville Härkönen
Jäärakennustaitoa monivärivaloissa Kiinan Harbinissa. Jäärakennustaitoa monivärivaloissa Kiinan Harbinissa.

Jos hiekkarannat palmuineen tuntuvat talven keskellä tylsältä vaihtoehdolta, niin lähde Harbiniin, Kiinaan.
Heilongjiangin maakunnan pääkaupungissa järjestetään yksi maailman suurimmista jää- ja lumifestivaaleista, Harbin International Ice and Snow Festival.

Se sai alkunsa jo 1960-luvulla, mutta säännöllisesti se on järjestetty vuodesta 1985 lähtien.
Avajaisia vietettiin tänä vuonna 5. tammikuuta. Virallisesti tapahtuma jatkuu kuukauden mutta sään salliessa huomattavasti pidempäänkin.
Nyt sää salli: koillisessa Kiinassa on ollut kylmin talvi yli 40 vuoteen.
Matkani aikana alkuhelmikuusta pakkasta oli enää 20-30 astetta, mutta sitä tehosti läheisestä Siperiasta puhaltanut tuuli. Hyytävä elämys.

Festivaalin kaksi pääaluetta ovat lumiveistoksiin keskittyvä Sun Island sekä Ice & Snow World, johon on rakennettu täysikokoisia jäärakennuksia linnoista lähtien. Jää otetaan Songhua-joesta.

Sun Islandilla oli nähtävillä sekä pienempiä töitä että hulvattoman kokoisia mutta samalla yksityiskohtaisia teoksia, joita kelpasi ihmetellä päiväsaikaankin.Ice & Snow World puolestaan kannatti ehdottomasti kokea illalla, sillä läpinäkyvistä jäätiilistä luotu keinokaupunki oli värikkäästi valaistu.

Kylmää pääsi pakoon teekupilliselle sekä katsomaan tanssishow’ta, jossa kierrettiin Euroopan suurkaupunkeja. Pääsylippu Sun Islandille maksoi 240 juania eli vajaat 30 euroa ja Ice & Snow Worldiin 300 juania, noin 35 euroa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa