Keskiviikko, 14.11.2018 
Iiris
Matkailu

Rentoutusta värivaloissa

  • Mia Rouvinen
  • Maija Yrjölä
Las Vegasin värivalojen innoittama allasosasto on huikeat on 3500 neliömertriä. Las Vegasin värivalojen innoittama allasosasto on huikeat on 3500 neliömertriä.

Sata vuotta sitten Rauha tunnettiin hienosta kylpylästään. Nyt ympyrä on sulkeutunut, kun upealle paikalle on avattu kylpylähotelli Saimaa. Kyseessä ei ole mikään tusinakohde: alueen kokonaisinvestoinnit ovat 100 miljoonaa euroa, ja kokonaisuutta pidetäänkin Pohjoismaiden suurimpana matkailuhankkeena.
– Kylpylähotellimme sijaitsee matkailukeskittymällä, jonka laajuus on 300 hehtaaria. Alueeseen kuuluu esimerkiksi Saimaa Gardens, joka tarjoaa mökkejä. Seuraavien 10–20 vuoden kuluessa koko alueen vuodepaikkamäärä on tarkoitus kasvattaa 8 000:aan, Holiday Club Saimaan myyntipäällikkö Malla Sévon kertoo.
Parituntinen kierros kylpylähotellissa osoittaa, että viihtyvyyteen on haluttu satsata. Korkeita ja tilavia huoneita, luksusvuoteita, puisia huonekaluja, paksuja käytävämattoja, Gantin tekstiilejä, kirjasto omine kahvikoneineen, erilaisia saunoja ja kokoustiloja vip-saunasta areenaan.
– Linna-hotellissa, vanhassa rakennuksessa, ovat parhaat huoneemme. Yläkerran juniorsviiteistä on näkymä Saimaalle. Linna-hotelli on aikuisten puoli, joten sinne ei ole tarjolla lisävuoteita, Sévon kertoo,


Las Vegas ja sirkusmaailma ovat olleet kylpylän allasosaston innoittajina. Altailta ei ole yhtään ikkunaa ulos, sen sijaan altaille näkee bostonilaishenkisestä urheilubaarista, vip-saunasta ja saunamaailmasta.
Tavallisesta uimahallista poiketen allasosastolla ei ole kaakelimainen ja kaikuva tunnelma. Valaistus on hämärä, vaikka värivaloja on käytetty runsaasti. Puolen tunnin välein allasosasto herää henkiin: pariminuuttista valoshow’ta täydentää kaiuttimista virtaava musiikki.
– Allasosastosta haluttiin tehdä selvästi erilainen. Meillä ei ole viherkasveja tai muuta perinteistä kylpylärekvisiittaa, Sévon toteaa.
Altaita on monta, mutta varsinaista matkauintiin sopivaa allasta ei ole. Yksi hauskimmista on muita korkeammalla oleva, cocktaillasin muotoinen poreamme.
– Pidempi liukumäkemme on yli sata metriä pitkä. Se oli hetken aikaa Euroopan pisin. Lyhyemmässä liukumäessä on kolme rataa vierekkäin, joten siinä voi ottaa nopeuskisoja. Lasten saunassa ei ole kiuasta vaan lämpiävät penkit sekä tv, Malla Sévon esittelee.
Osaston yhdellä seinustalla on isoja kangastelttoja, joissa on makuuasentoon kääntyviä rantatuoleja.
– Teltoissa voi vaikka pitää kokousta. Niihin saa tilattua niin ruokaa kuin juomaakin. 

Saimaan yhteydessä puhutaan paljon venäläisistä, eikä ihme. Paikka on lähellä rajaa, tarjoaa luksushoitoja samppanjabaareineen ja pihviravintolan laatuviineineen, ja monenlaiset ulkoelämykset pilkkimisestä moottorikelkkailuun ja poniratsastuksesta lumikenkäilyyn ovat mahdollisia alueen palveluyrittäjien ansiosta. Luonnonrauha ja Saimaan läheisyys sekä mahdollisuus saapua isollakin veneellä herättävät myös kiinnostusta.
– Arvionamme on ollut, että asiakkaista 40 prosenttia tulisi Venäjältä, ja alun lukemien perusteella se on ollutkin niin. Vaikka olemmekin valtakunnan rajalla, on kylpylämme suunnattu kaikille.
– Toivomme turisteja muualtakin Euroopasta, sillä meiltä pääsee Lappeenrannasta parissa tunnissa lentämällä vaikka Brysseliin ja Vainikkalasta puolestaan Allegrolle hetkessä Pietariin. Tarkoituksenamme on kasvattaa koko Imatra–Lappeenranta-alueen kaupunkimatkailua, Malla Sévon sanoo.

Lue lisää Saimaasta sunnuntain 26.2. Karjalaisesta.

Kuvagalleriassa on Maija Yrjölän kuvia muun muassa kylpylähotellin huoneista, Linna-hotellin aamistilasta, vip-saunasta ja areenasta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa