Perjantai, 25.9.2020 
Kullervo
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 1322

Matkailu

Liitto: Olut osaksi matkailustrategiaa - "Suomessa ei ole yhtään olutkauppaa"

Arkistokuva Arkistokuva

Suomalaisia oluenkuluttajia edustava Olutliitto vaatii oluen ja sen valmistuksen ottamista mukaan valtakunnallisiin matkailun- ja ruokakulttuurin kehitysohjelmiin.

Liiton puheenjohtaja Heikki Kähkönen tähdentää, että alueellisesti oluenvalmistajat ja raaka-aineentuottajat on saatettava osaksi paikallista lähiruokastrategiaa.

Suomessa on liiton mukaan tällä hetkellä lähes ennennäkemätön määrä panimoita. Niiden lukumäärä on jo kivunnut reilusti yli 50:n. Olutpanimoita on melkein joka maakunnassa, liitto ilmoittaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Kun mukaan otetaan vielä yli tuhatvuotias perinneoluemme sahti, luulisi matkailuväen ymmärtävän, minkälainen aarre meillä on myös kansainvälisesti hyödyntämättä, Kähkönen tähdentää.

Helsingissä on olutta pantu teollisesti yhtäjaksoisesti yli 250 vuotta. Olutta siemaillen on rakennettu Suomenlinnan valtavat varustukset, vietetty turvattua elämää Turun linnassa ja vartioitu itärajaa Olavinlinnassa, liitto maalailee.

Olut kuuluu lukuisiin Euroopan turistikohteisiin. Kuka voisi kuvitella Dublinia ilman Guinness Storehousea tai Amsterdamia vailla Heineken-museota? liitto kysyy.

- Kööpenhaminalle leimansa antavat Carlsberg ja pienpanimot, Münchenille oluttuvat ja biergartenit sekä Lontoolle vanhat ja idylliset pubit.

- Suomessa ei ole yhtään olutkauppaa. Eivätkä pitkäripaiset, joista saa vahvoja oluita, ole auki sunnuntaina. Koska mainonta on kiellettyä, turisteille ei saa edes kertoa, että suomalaisen oluen perustana on kotimainen viljaraaka-aine, monisatavuotinen perinne ja ihmiskäsin tehtävä työ, liitto korostaa.

- Tšekin Plzeň, tuo vaalean lageroluen kehto, on Euroopan kulttuuripääkaupunki tänä vuonna. Tuskin kenellekään jää epäselväksi, että Plzeň on Pilsner Urquellin kotikaupunki. Olut kuuluu kulttuuripääkaupunkiin. Toivottavasti kulttuurimatkailuun joskus myös meillä Suomessa, Olutliiton puheenjohtaja kirjoittaa OlutPOSTI-lehden kolumnissa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi