Maanantai, 12.11.2018 
Virpi
Ruoka

Osa syö joulun aikana pari kiloa Vihreitä kuulia - näin se kuuluu syödä

  • Mervi Pasanen

Monen mielestä ainoa oikea joulumakeinen, Fazerin Vihreät kuulat, on kuulunut suomalaisten makusuosikkeihin vuodesta 1929 saakka. Vuosittain niitä valmistetaan noin 17 miljoonaa kappaletta. Osa ihmisistä ehtii joulun aikana ahmia parikin kiloa kuulia.

Tänä syksynä kansa on kohissut leivoskekseistä, jossa onkin appelsiinitäytteen sijaan vihreän kuulan marmeladia ja sitten joulutortusta, johon luumuhillon sijaan laitetaan puolikas kuula. Jossain kuulemma jo keitellään kiisseliä marmeladista.

Vannoutuneen kuulafanin tunnistaa siitä, että tämä pystyy virittämään keskustelun aiheesta ”tämä on ainoa oikea tapa syödä Vihreä kuula”.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Näin se tehdään:

– Kuulaa pidetään sormissa ja hampailla irrotetaan kuulasta puolikas. Vihreän kuulan hienous on se, että osassa pintaa on sokerikuorrutus ja halkaisupinta on sileä. Kun ensimmäinen puolikas on syöty, syödään toinen puolikas, jossa on taas tämä sama efekti.

– Nimenomaan, missään nimessä ei saa haukata kokonaista palleroa.

– Kannattaa myös kokeilla sisäpinnan tahmeutta sormella ja huulilla. Puolikkaat imeskellään erikseen. Yritä välttää puraisua viimeiseen saakka.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa