Keskiviikko, 5.8.2020 
Salme, Sanelma
Ruoka

Suositun joensuulaisbloggaajan pikkujouluherkut

  • Mia Rouvinen
  • Jouni Turunen
Hanna Suhonen tarjoilee pikkujouluherkkuna tiramisutorttuja. Hanna Suhonen tarjoilee pikkujouluherkkuna tiramisutorttuja.

Yhtä Suomen luetuinta ruokablogia pitävä joensuulaisopiskelija Hanna Suhonen, 25, on monien muiden tavoin hieman kyllästynyt perinteisiin pikkujouluruokiin.
Kemuissa jouluruokia ehtii usein syödä monta kattausta ennen varsinaista juhlaa.
– Jos pitäisin illanistujaiset ystävilleni, tarjoaisin glögin kaverina perinteisiä aurajuusto-piparikierteitä, erilaisia juustoja ja hilloja, pieniä tuorejuusto-marmeladitorttuja sekä herkullisia salaatteja, Suhonen pohtii.
Salaateiksi pikkujouluihin sopisivat hänen mukaansa esimerkiksi päärynä-sinihomejuustosalaatti ja punajuuri-vuohenjuustosalaatti.
Suhonen aloitti Cebicin keittiössä -nimisen bloginsa pitämisen elokuussa 2006, ja viime joulukuussa se rankattiin Suomen neljänneksi suosituimmaksi ruokablogiksi.
– En tiedä, miten sijoittuisin nyt listauksessa, mutta jos kävijämäärät ovat yksi mittari, niin voisin yhä mahtua kymmenen kärkeen. Kuukaudessa blogissani käy lähes 20 000 eri henkilöä, mikä on todella paljon suomalaisessa blogissa, hän toteaa.
Julkkisten opissa
Liiketaloutta opiskeleva, Pohjois-Karjalan kokoomusnuorten järjestösihteerinä työskentelevä Suhonen on nähnyt bloggaajan uransa aikana ilmiön monet puolet.
– Jossakin vaiheessa tuntui siltä, että joka toisella vastaantulijalla oli oma ruokablogi. Nyt huomaa sen, kuinka moni blogi on lakkautettu – vain sitkeimmät jäävät.
Hän uskoo, että bloggaus jatkuu osana hänen elämäänsä myös sitten, kun hän siirtyy kokonaan työelämään.
– Se on kuitenkin sen verran suuri osa minua ja elämääni, se on rakas harrastus. Myös Facebookin Cebicin keittiössä on kivasti vuorovaikutusta, ja olisikin vaikeaa lopettaa ja osittain pettää lukijatkin.
Suhosen mielestä joskus olisi mukava ansaita elantonsa ruokaan liittyvillä asioilla, olivatpa ne sitten mitä tahansa.
– Tämä juttu on kasvanut niin paljon. Olen saanut tilaisuuksia nähdä ja kokea eri asioita: olen päässyt vierailuille ja julkkiskokkien opastukseen, saanut kutsuja kilpailuihin ja vielä menestynytkin ihan kivasti. Pakkohan sitä on katsoa, mihin asti omat rahkeet riittävät.

Karjalaisen lukijoiden kanssa Hanna Suhonen halusi jakaa kolme pikkujouluihin sopivaa herkkureseptiänsä.

Pikantit kinkkupasteijat
500 g lehtitaikinalevyjä
1 prk makea & tulinen -rahkaa (Valio)
150 g kinkkua suikaleena
1/2 sipulia
1/2 punaista paprikaa
mustapippuria
1 kananmuna

Ota lehtitaikinalevyt sulamaan pellille leivinpaperin päälle. Notkista maustettu rahka kulhossa ja lisää siihen hienoksi suikaloitu kinkku, pieneksi kuutioitu paprika ja hienonnettu sipuli. Sekoita ja tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita.
Nosta ruokalusikallinen kinkkutäytettä puolitetun lehtitaikinalevyn päälle ja taittele paisteijaksi. Voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa, kunnes pasteijat ovat saaneet kauniin värin.
Maustetun rahkan voi korvata 200 grammalla tuorejuustoa ja lisäämällä sekaan mieleisiä mausteita, kuten paprikajauhetta tai chiliä.

Tiramisutortut
500 g lehtitaikina- tai torttulevyjä
1/2 prk tiramisurahkaa (Valio)
1/2 prk paistonkestävää vadelmamarmeladia

Ota lehtitaikinalevyt sulamaan pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa taikinalevy neljään osaan ja paina veitsellä viillot muutaman millin päähän reunoista.
Lusikoi rahka pursotuspussiin ja vadelmamarmeladi toiseen pursotuspussiin. Pursota tiramisurahkaa puolelle ja vadelmamarmeladia toiselle puolelle pientä taikinalevyä. Älä levitä täytteitä viiltojen ulkoreunoille.
Paista 225 asteessa, kunnes tortut ovat saaneet kauniin värin ja reunat ovat kohonneet.

Aura-piparikiekot
500 g piparitaikinaa
150 g aurajuustomurua

Sulata piparitaikina ja kaulitse se ohuehkoksi levyksi. Ripottele pinnalle aurajuustomurut ja rullaa, kuten kääretorttu. Leikkaa rullasta parin sentin siivuja ja nosta kiekot leikkauspinta ylöspäin leivinpaperoidulle pellille.
Paista 200 asteisessa uunissa, kunnes piparit ovat kauniin ruskeita. Hauskoja aurapipareita saa ottamalla piparimuotilla taikinasta kuvioita ja laittamalla auramurua piparin keskelle. Paistoaika pipareilla on lyhyempi kuin kiekoissa.
Lisää ohjeita
http://cebic.vuodatus.net

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi