Torstai, 9.4.2020 
Elias, Eelis, Eeli
Ruoka

Kesän hittidrinkeissä kuplivaa eksotiikkaa - video

  • Karjalainen

Media

Tänä keväänä muotia ovat muun muassa lyhyet juomat, värilliset viinat ja tuoreet hedelmät ja yrtit, baarimestari Jussi Viljala (kuvassa) kertoo.

- Myös salakapakkateema ja vanhan ajan drinkit ovat nyt pinnalla.

Sen sijaan monikerroksiset pitkät drinkit eivät nyt ole suosiossa. Myös vodkapohjaiset drinkit ovat väistymässä.

Joensuulainen Jussi Viljala tietää mistä puhuu: viimeksi huhtikuussa hän voitti drinkkikisan, jossa taakse jäi muun muassa moninkertaisen Suomen mestari Jan Lindgren.

- Kilpailut ovat hauskoja ja rentoja. Niissä näkee hyvin, mitä trendejä maailmalla liikkuu.
Viljala sanoo, että kotona hyvien drinkkien valmistamisen ei tarvitse olla Cocktail-elokuvasta tuttua viskelyä ja ilman ammattilaistason vehkeitäkin pääsee pitkälle.

- Kotona tyyli ei ratkaise. Pakasterasia käy aivan hyvin shakerista ja teesiivilä drinkkisiivilästä. Toki nykyään baarivälineitä saa jo marketeistakin.

Välineiden lisäksi marketeista kannattaa kysyä jäämurskaa. Jussi Viljala vinkkaa, että jäätä saa nykyään ostettua valmiina usein myös hampurilaispaikoista.

Drinkkiohjeissa mainitun sokeriliemen voi tehdä itse sulattamalla sokeria ja vettä samassa suhteessa, tai sen korvata kidesokerilla. Runsas teelusikallinen sokeria korvaa yhden senttilitran sokerilientä.

-Sokeri on drinkeillä sama asia kuin suola ruualle. Se korostaa ja avaa makuja. Hyvässä drinkissä on happoja ja makeutta.

Useissa drinkeissä käytetään tuoretta minttua. Viljala vinkkaa, että vaikka minttua käyttäisi vain koristeena, kannattaa sitä lyödä kämmenien välissä.

- Se avaa mintun tuoksun. Maku tietysti ratkaisee, mutta drinkin ulkonäkö ja tuoksu ovat todella tärkeitä.

Viimeisenä vinkkinä Viljala kertoo, miten pitkät drinkit oikeaoppisesti nautitaan.

- Aina pillillä. Se on siistimpää ja tyylikkäämpää.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa