Keskiviikko, 30.9.2020 
Siru, Sirja, Sorja
Ruoka

Katuruokaguru Richard McCormick tykkää sekoitella kulttuureja ja makuja ruuassa

  • Olli Sorjonen

Neljä ruokakirjaa, kaksi uutta ravintolaa, matkoja ympäri maailmaa ja niin edelleen - ja kaikki samana vuonna. Helsinkiläinen Richard McCormick, 36, on kiireinen mies.

Parhaiten hänet tunnetaan helsinkiläisestä Sandro-ravintolasta, jonka yksi kulmakivistä hän on ollut alusta, vuodesta 2013 saakka. Hänellä on näppinsä pelissä myös tänä vuonna auenneissa The Cock -kortteliravintolassa ja Ahorita-pikaruokaravintolassa.

McCormickin näkemyksen mukaan hyvän ruuan tulee olla kaikkien saatavilla, ei hienostoravintoloiden yksinoikeus.

Syömisen pitää olla helppoa ja rentouttavaa. Richard McCormick onkin tunnettu katuruoan ystävä ja puolestapuhuja. Hänellä itsellään on Food Truck -niminen ruokarekka.

Mitään yhtä suosikkikeittiötä tai tyyliä hänellä ei kuitenkaan ole.

- Tykkään kokeilla uutta ja sekoitella tyylejä. Makujen ja kulttuurien sekoittamista ruuassa. Tykkään käyttää paikallisia tuotteita ja yhdistää niihin elementtejä matkoiltani. Näin syntyy uusia ja jännittäviä annoksia, hän kertoo.

Richard McCormickin ensimmäinen ruokakirja, englanninkielinen The Sandro Cookbook, julkaistiin elokuussa. Heti sen perään julkaistiin Richard McCormick´s Pariisi matka- ja ruokakirja. Matkakirjasarja täydentyy vielä tänä vuonna Barcelona-kirjalla, seuraavana vuorossa on ehkä New York tai Los Angeles.

Lue lisää torstain Karjalaisesta.

Reseptit:

Sabich (4 annosta)

4 uppomunaa
1 munakoiso
500 g punakaalia
puolikas kurkku
1 paprika
200 g fetaa
1 granaattiomena
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
1. Leikkaa munakoiso pitkiksi ohuiksi siivuiksi. Ripottele päälle suolaa ja anna itkettyä talouspaperin päällä puoli tuntia.
2. Keitä uppomunat runsaassa, etikalla ja suolalla maustetussa vedessä. Veden tulee porista mutta ei kiehua kovasti. Kaada rikottu kananmuna veteen yhdellä sulavalla liikkeellä. Munia keitetään 2-4 minuuttia.
3. Paista munakoisot kuumalla pannulla kahdessa ruokalusikallisessa oliiviöljyä. Paista, kunnes munakoisot ovat pehmenneet ja ruskistuneet.
4. Revi punakaali ohueksi. Kuori granaattiomena ja erottele sen siemenet. Kuori ja kuutioi kurkku ja paprika.
5. Kokoa annokset. Pohjalle kaali, kurkku ja paprika. Sen jälkeen munakoiso. Murenna feta päälle ja lisää uppomuna. Viimeistele granaattiomenan siemenillä. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla.

Resepti: The Sandro Cookbook (Ramson Publishing).

Sushituutit (4 kappaletta):

1,5 dl amaranttia
0,5 dl kvinoaa
2 rkl riisiviinietikkaa
4 merileväarkkia
1 dl rapuja
4 rkl merileväkaviaaria
1 dl punakaalia
Wasabi-majoneesi:
1 rkl sitruunamehua
2 rkl wasabia
1 dl majoneesia
suolaa

Tarjoiluun:
4 tl säilöttyä inkivääriä
4 rkl soijakastiketta

1. Keitä amarantti ja kvinoa eri kattiloissa. Sekoita ne kypsinä ja anna jäähtyä.
2. Lisää riisiviinietikka ja sekoita.
3. Sekoita sitruunamehu ja wasabi tasaiseksi tahnaksi ja lisää majoneesi. Mausta suolalla.
4. Levitä amarantti-kvinoaseos merileväarkkien keskelle. Lisää päälle rapuja, merileväkaviaaria, suikaloitua punakaalia ja wasabi-majoneesia.
5. Taittele leväarkki tuutiksi siten, että taitat alakulman keskelle ja sivut sen päälle. Liimaa arkin reunat kiinni veteen kastetulla sormella ja täytä vielä lisää, jos haluat.

Resepti: Richard McCormick´s  Pariisi  (Tammi)

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi