Tiistai, 19.9.2017 
Reija
Maakunta

Testaa tunnetko Pohjois-Karjalan sieniä - osallistu Karjalaisen sienivisaan!

  • Heli Sallinen
  • Kauko Salo
Sienivisan ensimmäisen viikon oikea vastaus oli polttiaishapero. Sienivisan ensimmäisen viikon oikea vastaus oli polttiaishapero.

Sanomalehti Karjalaisen sienivisa on jälleen käynnissä. Haussa on sienitietäjä vuosimallia 2017. Kaikkiaan tunnistettavia sieniä on kuusi. Kilpailun sienet on valinnut erikoistutkija Kauko Salo Luonnonvarakeskuksesta. Myös kuvat ovat hänen ottamiaan. Salo kirjoittaa myös kuvaukset sienistä perustuntomerkkeineen.

Tänä vuonna Kauko Salo on valinnut visaan muitakin kuin tuttuja ruokasieniä.

– Näin suosittuun sienivisaan saadaan enemmän haastetta, Salo toteaa.

Viime syksynä sienivisan viidellä kierroksella saapui yhteensä 2 058 vastausta. Vastausten keskiarvo kierrosta kohti oli 411. Eri vastaajia oli kaikkiaan yli 600. Heistä 78 tunnisti kaikki viisi sientä. Neljä sientä tiesi 110 visailijaa.

– Tässäpä haastetta tälle vuodelle.

Tunnistettavien sienten kuvat ja oikeat vastaukset julkaistaan perjantaisin. Vastanneiden kesken arvotaan joka viikko sieniopas ja kaksi Karjalaisen tuotepalkintoa. Eniten oikein vastanneiden kesken arvotaan kilpailun päätteeksi sienikirja sieniresepteineen.

Vastaaminen onnistuu internetissä osoitteessa www.karjalainen.fi/sienivisa tai postikortilla osoitteeseen Sienivisa, Karjalainen PL 99, 80141 Joensuu. Vastauksen mukaan on liitettävä nimi, osoite ja puhelinnumero. Jokaisella kierroksella voi vastata vain kerran.

Korttivastausten on oltava perillä viimeistään kuvan julkaisua seuraavana keskiviikkona. Samana päivänä kello 12 päättyy joka viikko myös internetvastausten jättöaika.