play

Ruoan haju voi aiheuttaa selittämättömiä inhoreaktioita – aistiprofessori Mari Sandell: "Tunteen voi laukaista ruoka, jota ei ole edes syönyt"

Hajuherkkä voi reagoida voimakkaasti raa'an kalankin tuoksuun. Ei siis ihme, että parfyymien tuoksu voi aiheuttaa herkille migreenin. Kahvikin on monimutkainen aromi. Sen öljyssä voi olla jopa 800 erilaista yhdistettä.

Hajuherkkä voi reagoida voimakkaasti raa'an kalankin tuoksuun. Ei siis ihme, että parfyymien tuoksu voi aiheuttaa herkille migreenin. Kahvikin on monimutkainen aromi. Sen öljyssä voi olla jopa 800 erilaista yhdistettä. Kuva: Kuvitus: Suvi Lantta, kuvat: AOP/Alamy, arkisto

Tomi Kangasniemi

Hajuaistilla on suurempi merkitys ruokavalioomme kuin luulemmekaan.