play

Suomesta ei lopu ruoka helposti – tutkijat Irene ja Tuomas Kuhmonen pohtivat etätöissä maatilalla, miten ruokaa voisi tuottaa tulevaisuudessa

Irene ja Tuomas Kuhmonen sekä heidän kaksi lastaan asuvat entisellä karjatilalla. Varsinaista maataloustoimintaa tilalla ei enää ole, mutta pelloilta tehdään yhä heinät perheen hevosille Einille ja Helmille.

Irene ja Tuomas Kuhmonen sekä heidän kaksi lastaan asuvat entisellä karjatilalla. Varsinaista maataloustoimintaa tilalla ei enää ole, mutta pelloilta tehdään yhä heinät perheen hevosille Einille ja Helmille. Kuva: Tuire Punkki

Riina Sydänmaanlakka

Suomen ruokajärjestelmä voisi tulevaisuudessa olla nykyistä omavaraisempi ja ympäristöystävällisempi. Maatalous olisi pienimuotoista, ravinneomavaraista ja fossiilienergia korvattaisiin monipuolisilla paikallisilla energianlähteillä.