play

Panttivankitilanne Hollannissa päättynyt – Kaikki panttivangit on vapautettu ja epäilty otettu kiinni

Kuva: AFP

STT

Panttivankitilanne Hollannin keskiosissa sijaitsevassa Eden kaupungissa on päättynyt. Kaikki panttivangit on vapautettu ja epäilty on otettu kiinni, paikallinen poliisi kertoo viestipalvelu X:ssä.

–  Viimeinen panttivanki on juuri vapautettu. Yksi ihminen on pidätetty. Emme voi antaa enempää tietoja tällä hetkellä, poliisi kirjoitti X:ssä.

Poliisi eristi keskustassa sijaitsevan kahvilan, joka on nuorten suosiossa ja jossa oli juhlittu lauantain pikkutunneille saakka. Poliisin mukaan mahdollinen panttivankitilanne tuli sen tietoon viiden jälkeen aamuyöllä paikallista aikaa. Paikallismediat ovat kertoneet, että mies oli mennyt kahvilaan, kun henkilökunta oli siivonnut juhlien jälkiä.

Syyttäjä Marthyne Kunst kertoi sittemmin toimittajille lehdistötilaisuudessa, että miehellä oli mukanaan useita veitsiä, jotka tämä oli näyttänyt panttivangeille.

Lisäksi poliisi tutkii miehellä mukana ollutta mustaa reppua. Paikallisuutisissa miehen on sanottu uhanneen käyttää räjähteitä.

Poliisin tiedottajan mukaan poliisit olivat paikalla minuuteissa ja aloittivat välittömästi neuvottelut miehen kanssa. Yksityiskohtia neuvotteluista hän ei kertonut.

Syyttäjä sanoi, että miehen motiivia ja psyykkistä tilaa selvitetään parhaillaan. Epäilty on poliisille entuudestaan tuttu, ja hänellä on aiempi uhkaavaan käyttäytymiseen liittyvä tuomio.

Paikallisten medioiden mukaan panttivankeja olisi ollut neljä. Medioiden mukaan ensin vapautettiin kolme kahvilan vaatteisiin pukeutunutta nuorta, jotka kävelivät pois paikalta kädet pään päällä. Hieman myöhemmin vapautettiin vielä yksi panttivanki.

Poliisi kertoi aiemmin, että mikään ei toistaiseksi viittaa siihen, että teolla olisi terroristinen motiivi.

Poliisin mukaan kahvilan ympärillä sijaitsevia asuintaloja evakuoitiin ja kaupungin keskusta tyhjennettiin. Poliisin mukaan noin 150 asuintalon asukkaat vietiin turvaan. Myös junaliikenne ohjattiin pois kaupungista varmuuden vuoksi.

Paikallishallinto kertoi aiemmin, että tapahtumapaikalla oli mellakkapoliisi ja räjähdeasiantuntijoita.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi