play

Lentokone joutui turbulenssiin – yksi ihminen kuoli ja useita loukkaantui

Kuva: Roslan Rahman / Lehtikuva

STT

Yksi ihminen on kuollut ja useita loukkaantunut Singapore Airlinesin koneen jouduttua turbulenssiin.

Lentoyhtiön mukaan lennolla oli yhteensä 211 matkustajaa ja 18 miehistön jäsentä, kun kone joutui kovaan turbulenssiin matkalla Lontoosta Singaporeen.

Yhtiö ei kuitenkaan kertonut tarkemmin esimerkiksi sitä, miten matkustaja oli kuollut tai montako henkilöä oli loukkaantunut ja kuinka vakavasti. Se ei kertonut myöskään, oliko kuollut henkilö matkustaja vai henkilökunnan jäsen.

Boeing 777-300ER -mallin matkustajakone joutui tapahtuneen vuoksi tekemään laskun Bangkokiin Suvarnabhumin lentokentälle, jonne se laskeutui hieman ennen neljää iltapäivällä paikallista aikaa.

– Työskentelemme tarvittavan hoidon antamiseksi paikallisten viranomaisten kanssa Thaimaassa ja lähetämme Bangkokiin tiimin antamaan tarvittavaa lisäapua, lentoyhtiö sanoi Facebookissa AFP:n mukaan.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan Singaporen liikenneministeri Chee Hong Tat on luvannut maansa hallituksen auttavan matkustajia ja heidän perheitään.

– Olen syvästi surullinen kuullessani tapauksesta Singapore Airlinesin lennolla SQ321 Lontoon Heathrowin lentokentältä Singaporeen, hän kirjoitti Facebookissa BBC:n mukaan.

Kovan turbulenssin aiheuttamat vammat ovat melko harvinaisia, mutta ollessaan pahoja ne voivat johtaa vakaviin vammoihin tai kuolemaan, kommentoi ilmailuasiantuntija John Strickland BBC:lle.

Lentokoneen ohjaamossa turbulenssi voidaan havaita ajoissa, ja turbulenssissa toimiminen kuuluu myös henkilökunnan koulutukseen.

– Lentoyhtiöt eivät turhaan suosittele pitämään turvavöitä kiinni koko lennon ajan, oli lento pitkä tai lyhyt, Strickland sanoi.

BBC kertoi myös viime vuonna Readingin yliopistossa Britanniassa tehdystä tutkimuksesta, jonka mukaan turbulenssi on lisääntynyt ilmastonmuutoksen myötä.

Tutkijoiden mukaan vakava turbulenssi oli lisääntynyt 55 prosenttiyksikköä vuodesta 1979 vuoteen 2020 Pohjois-Atlantin reitillä.

Turbulenssin lisääntymisen katsottiin johtuvan siitä, että maapallon hiilidioksidipäästöjen takia lämmennyt ilma vaikuttaisi tuulten nopeuksiin korkeissa korkeuksissa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi