play

Yön uutiskooste maailmalta - lue mitä tapahtui

 Ranskan presidentti Emmanuel Macron tapaa tänään Venäjän Vladimir Putinin.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron tapaa tänään Venäjän Vladimir Putinin.

STT

Pohjois-Korea laukaisi jälleen ballistisen ohjuksen

Pohjois-Korea on jälleen laukaissut ohjuksen. Etelä-Korean mukaan ohjus laukaistiin läheltä Pohjois-Korean rannikolla sijaitsevaa Wonsanin kaupunkia.
Yhdysvaltain asevoimien sotatoimialueen päämajan mukaan kyseessä oli lyhyen matkan ballistinen ohjus. Päämajasta kerrotaan, että ohjusta seurattiin kuusi minuuttia ennen kuin se laskeutui Japaninmereen.
Etelä-Korean tuore presidentti Moon Jae-in on kutsunut kansallisen turvallisuusneuvoston koolle arvioimaan asiaa. (Lähde: AFP)


BBC: MI5 aloittaa tutkinnan omasta toiminnastaan liittyen Manchesterin iskuun

Britannian tiedustelupalvelu MI5 aloittaa tutkinnan siitä, kuinka osasto toimi varoitusten suhteen, jotka koskivat Manchesterin iskusta epäiltyä. Asiasta uutisoivan BBC:n mukaan iskun jälkeen on käynyt ilmi, että tiedustelupalvelua varoitettiin kolmeen kertaan itsemurhaiskun tekijäksi epäillyn Salman Abedin ääriajattelusta.
Poliisi on tehnyt lukuisia etsintöjä ja pidätyksiä viime viikon maanantaina tehdyn iskun jälkeen. Poliisi epäilee, että itsensä Manchester Arenalla räjäyttänyt Abedi kuului jihadistiverkostoon. Iskussa kuoli 22 ihmistä ja haavoittui yli sata.


Macron ja Putin tapaavat jännitteisissä tunnelmissa

Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapaavat tänään Versailles'ssa Ranskassa.
Presidenttien keskusteluista odotetaan haastavia, koska maat ovat hyvin eri linjoilla muun muassa Syyrian ja Ukrainan kriiseistä.
Macron on arvostellut kiivaasti Krimin niemimaan liittämistä Venäjään sekä sanonut, että Putinin Venäjä ei ole vapaa demokratia.
Venäjän mukaan tapaaminen on presidenteille mahdollisuus tutustua toisiinsa. (Lähde: AFP)