play

Etelä-Turkissa on tapahtunut uusi maanjäristys – voimakkuudeltaan 6,4

Etelä-Turkissa sijaitsevassa Hatayn maakunnassa tapahtui illalla uusi maanjäristys. Maanjäristys on ollut voimakkuudeltaan 6,4.

Etelä-Turkissa sijaitsevassa Hatayn maakunnassa tapahtui illalla uusi maanjäristys. Maanjäristys on ollut voimakkuudeltaan 6,4. Kuva: AFP / LEHTIKUVA

STT

Etelä-Turkissa sijaitsevassa Hatayn maakunnassa on tapahtunut uusi maanjäristys tänä iltana. Maanjäristys on ollut voimakkuudeltaan 6,4.

Uutistoimisto AFP:n mukaan maanjäristys tapahtui Välimeren rannalla lähellä Defnen kylää Turkin ja Syyrian rajan tuntumassa.

Turkin valtiollinen katastrofivirasto AFAD kertoo, että järistys tapahtui hieman kahdeksan jälkeen illalla paikallista aikaa. Virasto ohjeisti kansalaisia Twitterissä pysymään etäällä rannikolta varotoimena merenpinnan nousun varalta.

Muun muassa uutistoimisto Anadolun mukaan muutamaa minuuttia myöhemmin seurasi myös toinen järistys läheisessä Samandagin kaupungissa. Toisen järistyksen voimakkuus oli 5,8.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Adanan kaupungissa olevat uutiskanava CNN:n edustajat kertoivat tunteneensa järistyksen. Uutistoimisto AFP:n edustajat kertoivat tunteneensa järistyksen myös Libanonissa ja Syyriassa.

Aikaisemmin helmikuussa Turkin ja Syyrian rajaseutua ravistelleen voimakkaan maanjäristyksen seurauksena on kuollut yli 44  000 ihmistä, joista valtaosa Turkissa.

Turkki ilmoitti sunnuntaina lopettavansa pelastusoperaatiot kaikkialta paitsi kahden provinssin alueelta, Hatayssa ja Kahramanmarasissa. Toivo ihmisten löytämisestä elossa on lähes hiipunut, sillä aikaisemmasta järistyksestä on tänään kulunut kaksi viikkoa.

AFAD on kertonut, että ainakin 6  000 jälkijäristystä on raportoitu sen jälkeen, kun 7,8 voimakkuuden maanjäristys iski Turkin ja Syyrian rajan tuntumaan 6. helmikuuta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi