play

Ainakin 36 ihmistä on kuollut junaonnettomuudessa Ateenan ja Thessalonikin välillä – "En ole nähnyt mitään vastaavaa koko elämässäni"

Kuva: Sakis Mitrolidis

STT–AFP

Kreikassa myöhään tiistai-iltana tapahtuneessa vakavassa junaonnettomuudessa kuolleiden määrä on noussut ainakin 36:een, kertovat pelastusviranomaiset. Ainakin 85 ihmisen on kerrottu loukkaantuneen.

Kreikan poliisi on ottanut kiinni Larissan rautatieaseman asemapäällikön osana junaturman tutkimuksia. Poliisin edustajan mukaan myöhemmin kerrotaan, mistä asemapäällikköä epäillään.

Pelastusviranomaisten mukaan pelastustyöt jatkuivat varhain aamulla onnettomuuspaikalla pääkaupunki Ateenan ja Thessalonikin kaupungin välisellä radalla.

Palokunnan tiedottajan mukaan useita junan vaunuja suistui raiteiltaan hieman ennen puolta yötä. Viranomaisten ja paikallismedian tietojen mukaan onnettomuudessa oli kyse matkustajajunan ja tavarajunan yhteentörmäyksestä.

Kreikan hallituksen tiedottajan mukaan toisiinsa törmänneet junat olivat olleet samalla raiteella useiden kilometrien matkan ennen turmaa.

Ateenasta Thessalonikiin matkalla olleessa matkustajajunassa oli tiedottajan mukaan noin 350 matkustajaa.

–  Suurin osa matkustajista on viety turvaan, tiedottaja Vassilis Vathrakogiannis kertoi aamulla toimittajille.

BBC:n mukaan onnettomuus tapahtui Thessalonikin ja Larissan kaupungin välisellä rataosuudella. Noin 160  000 asukkaan Larissa on Thessalian alueen pääkaupunki ja tärkeä rautatieliikenteen solmukohta.

Kreikan hallitus on järjestänyt hätäkokouksen onnettomuuden vuoksi, ja maan terveysministeri Thanos Plevris on matkustanut paikan päälle.

Paikallismedian julkaisemissa videoissa on näkynyt palavia junavaunuja ja niiden levittämää savua.

Kreikan median mukaan junaturma on maan historian pahin. Junien yhteentörmäyksen syy ei ole vielä tiedossa.

Pelastus- ja sammutustöihin on osallistunut noin 150 pelastajaa ja 40 ambulanssia.

–  En ole nähnyt mitään vastaavaa koko elämässäni. Tämä on traagista. Viisi tuntia tapahtuneen jälkeen löydämme yhä ruumiita, kommentoi yksi uupuneista pelastajista onnettomuuspaikalla.

Yhden junavaunun kerrotaan murskaantuneen täysin. Loukkuun jääneiden ihmisten pelastamista junan rusentuneista osista on luonnehdittu erittäin vaikeaksi. Viranomaisten mukaan lähes 200 ihmistä on viety bussilla Thessalonikiin.

Kreikan valtiollisen ERT-kanavan mukaan yksi junavaunu syttyi törmäyksen jälkeen palamaan ja useita ihmisiä jäi jumiin sen sisälle.

Lähellä onnettomuusaluetta sijaitsevan Tempin kylän pormestari Yorgos Manolis kertoi ERT:lle, että junassa oli monia Thessalonikiin pitkän lomaviikonlopun jälkeen palaamassa olleita opiskelijoita.

Ulkoministeriön tietoon ei ole tullut, että turmassa olleessa matkustajajunassa olisi ollut suomalaisia, kertoo konsuliasioiden yksikön päällikkö Outi Saarikoski STT:lle. Suomalaiset matkustajat tai matkustavia läheisiään kyselevät omaiset eivät ole olleet yhteydessä edustustoon.

Saarikosken mukaan suomalaiset ovat tehneet Kreikkaan noin 260 matkustusilmoitusta. Todennäköisesti maassa on suomalaisia kuitenkin paljonkin enemmän, sillä se on suosittu matkakohde.

Suomen ulkoministeriö ja ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) osoittivat Twitterissä surunvalittelunsa uhrien omaisille.

–  Vilpittömät surunvalittelut uhrien omaisille ja Kreikan asukkaille traagisen junaonnettomuuden jälkeen Larissan kaupungin lähellä Kreikassa, ulkoministeriö tviittasi.

Tasavallan presidentin kanslia kertoi Twitterissä, että presidentti Sauli Niinistö on lähettänyt Kreikan presidentille Katerina Sakellaropouloulle kirjeen, jossa hän esittää surunvalittelunsa junaonnettomuuden johdosta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi