play

Venäjän iskussa Kramatorskiin kuoli siviilejä – "Pahan valtakunta jatkaa taisteluaan"

Paikallinen asukas etsi omaisuuttaan raunioista tiistain iskun jälkeen Kramatorskissa.

Paikallinen asukas etsi omaisuuttaan raunioista tiistain iskun jälkeen Kramatorskissa. Kuva: Sergey Shestak / AFP

STT

Venäjä teki tiistaina siviiliuhreja vaatineen iskun Kramatorskin kaupunkiin Itä-Ukrainassa, kertoi Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi. Zelenskyin mukaan ainakin yksi ihminen kuoli ja kolme haavoittui iskussa, jossa vahingoittui kuusi rakennusta.

– Pahan valtakunta jatkaa taisteluaan siviilejä vastaan, Zelenskyi sanoi.

Viime vuoden huhtikuussa ohjusisku Donetskin alueella sijaitsevan Kramatorskin rautatieasemalle tappoi kuutisenkymmentä Venäjän hyökkäystä pakenemassa ollutta siviiliä.

Helmikuussa kolme ihmistä kuoli ja 20 haavoittui, kun venäläisohjus osui kaupungin keskustaan.

Venäjä pyrkii valloittamaan koko Donetskin alueen, jonka se kertoi viime vuonna liittäneensä osaksi Venäjää. Kansainvälinen yhteisö ei ole tunnustanut alueliitosta.

Kuluneiden viikkojen aikana Venäjän tykistön kranaattipula on todennäköisesti pahentunut niin paljon, että kranaatteja joudutaan säännöstelemään rajusti rintaman eri lohkoilla, kertoi Britannian puolustusministeriö päivittäisessä tiedustelukatsauksessaan.

Puolustusministeriön mukaan kranaattipula on lähes varmasti syynä siihen, etteivät Venäjän yksiköt ole kyenneet operatiivisesti merkittäviin hyökkäyksiin viime aikoina.

Ammuspulan vuoksi Venäjä on jo lähes varmasti turvautunut vanhoihin ammusvarastoihin, jotka on aikaisemmin luokiteltu käyttöön kelpaamattomiksi.

Venäjä on enenevässä määrin turvautumassa komentotalouden periaatteisiin aseteollisuudessaan. Kuluvan kuun alussa annetulla presidentin asetuksella kauppa- ja teollisuusministeriöllä on oikeus ohittaa puolustusvälineteollisuuden johtajien määräysvalta, jos nämä eivät pysy tuotantotavoitteissaan.

Puolustusministeriön mukaan Venäjälle on selvää, että aseteollisuuden kapasiteetti on yksi keskeisistä haavoittuvuuksista sen erittäin kuluttavassa "erityissotilasoperaatiossa".

Ukrainan viljanvientisopimusta koskevat neuvottelut jatkuvat Venäjän suostuttua sopimuksen jatkamiseen, YK ilmoitti tänään. Venäjä kuitenkin ilmoitti sopimuskaudeksi vain 60 päivää käytännöksi tätä ennen muodostuneen 120 päivän sijasta.

YK:n humanitaaristen asioiden koordinointitoimiston (OCHA) tiedottaja Jens Laerke ilmoitti lehdistölle, että YK tekee kaikkensa säilyttääkseen Ukrainan viljanvientisopimuksen "eheyden ja varmistaakseen sen jatkumisen". YK pyrkii tähän jatkamalla neuvotteluita kaikkien osapuolten kanssa eri tasoilla.

Ukraina on pystynyt kuljettamaan monelle köyhälle maalle elintärkeitä viljalastejaan sodan aikana Mustanmeren kautta.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi