play

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Kopra: Venäjältä ei ole tullut rajankäyntiesitystä Suomelle

Kokoomuksen Jukka Kopra eduskunnan kyselytunnilla Helsingissä 7. maaliskuuta.

Kokoomuksen Jukka Kopra eduskunnan kyselytunnilla Helsingissä 7. maaliskuuta. Kuva: Lehtikuva

STT

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtajan Jukka Kopran (kok.) mukaan Venäjältä ei ole tullut Suomelle minkäänlaista rajankäyntiesitystä, joten toistaiseksi asiassa ollaan venäläisten mediatietojen varassa.

Puolustusvaliokunta keskusteli keskiviikkona kokouksessaan Venäjän mahdollisista aikeista siirtää aluevesirajoja Itämerellä.

Puolustusvoimien valmiuspäällikkö, lippueamiraali Janne Huusko ja Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksen asiantuntija, kommodori Jukka Savolainen olivat puolustusvaliokunnan kokouksessa kuvaamassa tilannetta.

Kopran mukaan rajankäyntiä ja rajojen tarkastamista tehdään valtioiden välillä säännöllisesti. Edellinen rajantarkastus Suomen ja Venäjän välillä tehtiin vuonna 2017, jolloin rajoja muutettiin hieman.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Nyt tarvitsemme tarkemman tiedon siitä, että aikooko Venäjä käynnistää tämän rajatarkastusprosessin ja mitkä ovat sen yksityiskohdat. Tässä vaiheessa tiedämme vain yleisellä tasolla, mitä mahdollisesti kaavaillaan, Kopra sanoi.

–  Jos Venäjä tähän prosessiin lähtee, niin he varmasti ovat Suomeen yhteydessä. Siihen on olemassa valtioiden välinen prosessi, jolla tällaisia asioita hoidetaan. Katsotaan sitten mikä on tilanne, Kopra jatkoi.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi