play

Wagner-johtaja: Venäjän armeijan yksikkö paennut Bahmutista

STT-Lehtikuva

Venäläisen palkkasotilasyhtiö Wagnerin johtaja Jevgeni Prigozhin väittää, että Venäjän armeijan sotilasyksikkö on paennut Bahmutin taisteluista Itä-Ukrainassa. Videolausunto tuli tiistaina samaan aikaan kun Moskovassa aloiteltiin vuotuista sotilasparaatia voitonpäivän kunniaksi.

Prigozhinin mukaan yksi puolustusministeriön yksiköistä pakeni Bahmutista ja jätti Wagner-joukkojen kyljen ilman suojausta. Hänen mukaansa sotilaat lähtivät pakoon Venäjän armeijan komentajien tyhmyyden vuoksi, ja koska nämä Wagner-johtajan mukaan antavat rikollisia määräyksiä.

Prigozhin on syyttänyt kevään mittaan Venäjän sotilasjohtoa jyrkästi. Hänen tuoreen väitteensä mukaan sotilasjohtajat yrittävät pettää presidentti Vladimir Putinin.

–  Jos kaikki tehtävät suoritetaan niin että ylipäällikköä (Putinia) petetään, joko hän repii perseesi tai sen tekevät venäläiset, jotka ovat vihaisia ​​sodan häviämisestä, Prigozhin jyrisi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Perjantaina Prigozhin uhkasi videoviestissä vetää pois Wagner-sotilaat Bahmutista. Uhkauksen mukaan Venäjän sotilasjohto ei ole antanut Wagner-ryhmälle tarpeeksi aseita ja ammuksia.

Viikonloppuna Wagner-sotilaille oli Prigozhinin mukaan luvattu ammuksia ja aseita, mutta lupaus ei ole hänen mukaansa pitänyt.

–  Meidän olisi pitänyt saada ammuksia tähän mennessä, mutta niin ei ole tapahtunut, hän sanoi videolla tiistaina.

Prigozhin lisäksi kyseenalaisti Kremlin kyvyn puolustaa maata Ukrainan valmistautuessa keväthyökkäykseen. Hänen mukaansa Ukraina iskee Venäjän raja-alueille "onnistuneesti".

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Wagner-joukot taistelevat Venäjän armeijan rinnalla Bahmutissa ja muualla Ukrainassa. Bahmutilla ei katsota olevan suurta strategista merkitystä, mutta pitkän siellä jatkuneiden taisteluiden jälkeen kaupungin symbolinen merkitys on kasvanut.

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres sanoi espanjalaisen El Pais -lehden haastattelussa, että rauhanneuvottelut Ukrainan konfliktin lopettamiseksi eivät ole mahdollisia tällä hetkellä. Lehti julkaisi portugalilaisen YK-pääsihteerin haastattelun tiistaina.

–  On selvää, että kaksi osapuolta on täysin imeytynyt tähän sotaan ja (kumpikin on) vakuuttunut siitä, että he voivat voittaa, pääsihteeri arvioi.

Guterres sanoi toivovansa, että tulevaisuudessa on mahdollista tuoda Venäjä ja Ukraina neuvottelupöytään.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kiina on pyrkinyt toimimaan välittäjänä Ukrainan konfliktissa. Kiinan ulkoministeri Qin Gang vierailee Euroopassa tällä viikolla.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi