play

35 siviiliä sai surmansa räjähdyksessä Burkina Fasossa, miltei 40 haavoittui

STT-Lehtikuva

Länsi-Afrikan Burkina Fasossa 35 siviiliä on kuollut ja miltei 40 haavoittunut omatekoisen räjähteen räjähdettyä tarvikkeita kuljettaneessa saattueessa, kertoo Sahelin alueen kuvernööri Rodolphe Sorgho. Lausunnon mukaan yhdessä siviilejä kuljettaneista autoista oli räjähde.

Saattue oli lähtenyt matkaan pääkaupungista Ouagadougousta. Sorgho sanoo iskun tapahtuneen Djibon ja Bourzangan välisellä osuudella.

Tarvikekuljetuksia maan levottomaan pohjoisosaan oli saattamassa myös armeija. Lausunnossa kerrotaan, että armeija varmisti nopeasti alueen turvallisuuden ja ryhtyi auttamaan uhreja.

Viime kuussa 15 sotilasta kuoli samalla alueella kahden omatekoisen räjähteen räjähdettyä. Jihadistiryhmät ovat viime aikoina tehneet vastaavia iskuja pohjoiseen vievillä pääteillä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sahelissa jo vuosia kestäneissä taisteluissa on kuollut tähän mennessä yli 2  000 ihmistä, ja noin 1,9 miljoonaa ihmistä on joutunut jättämään kotinsa. Taistelut ovat keskittyneet pohjoiseen ja itään.

Jihadisteilla epäillään olevan yhteyksiä al-Qaidaan tai Isisiin.

Burkina Fasossa vuoden alussa vallan ottanut sotilasjuntta on sanonut, että kapinallisia vastaan taisteleminen on sen tärkeysjärjestyksessä ykkösenä. Vajaa puolet Burkina Fasosta on muiden kuin maan hallinnon hallinnassa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi