play

Kymmeniä suomalaisia evakuoitiin Kreikan Kosin saarella maastopalojen vuoksi

Arkistokuva vuodelta 2022.

Arkistokuva vuodelta 2022. Kuva: Manolis Lagoutaris

STT-Lehtikuva

Kymmeniä suomalaisia evakuoitiin hotelleista Kreikan Kosin saarella maastopalojen vuoksi eilen. Paikalliset viranomaiset ovat antaneet TUIn evakuoimille noin 30 suomalaiselle luvan palata takaisin hotelleihinsa, yhtiön viestintäpäällikkö Laura Aaltonen kertoo STT:lle. TUIn asiakkaat viettivät yön jalkapallostadionilla tai konferenssikeskuksessa, johon Kosin saaren viranomaiset heidät ohjeistivat turvaan. Kaikki nämä hotelleista evakuoidut suomalaiset olivat Kardamenan kylän alueella.

–  Palot on saatu sen verran hallintaan, että asiakkaat voivat nyt palata hotelleihinsa, Aaltonen sanoo.

Myös Tjäreborgin ja Aurinkomatkojen suomalaisia asiakkaita on evakuoitu, uutisoi Yle. Ruotsalaisia on evakuoitu yli sata ihmistä, kertoo Svenska Dagbladet.

Tjäreborgin maajohtaja Jessica Virtanen kertoo STT:lle, että heidän asiakkaistaan neljä suomalaista evakuoitiin Kardamenan kylältä Kosin kaupunkiin.

–  Ensin viranomaisilta tuli (yhtiön asiakkaille) tekstiviesti, jossa pyydettiin välttämään liikkumista alueella. Sen jälkeen on oltu yhteydessä hotelleihin ja järjestetty kyytejä, Aaltonen kuvailee.

Ulkoministeriö ei ole saanut asiaan liittyen vielä yhtään matkustusilmoitusta Suomeen, kertoi konsulipäällikkö Jussi Tanner STT:lle aamulla.

Tanner huomauttaa, että heinäkuussa on matkustussesongin huippu, ja koko kuukauden aikana Kreikkaan voi matkustaa jopa 10  000 ihmistä. Hän ei kuitenkaan tiedä, kuinka monta suomalaista tällä hetkellä on Kosin saarella.

–  Emme ole saaneet yhteydenottoja ulkoministeriöön lainkaan.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi