play

Britannian rikkaimman perheen jäsenille langetettiin vankeustuomioita Sveitsissä

STT-Lehtikuva

Britannian rikkaimman perheen neljä jäsentä on saanut vankeustuomiot Sveitsissä käydyssä oikeudenkäynnissä. Hinduja-perheen isä Prakash ja äiti Kamal saivat neljän ja puolen vuoden tuomiot, poika Ajay ja miniä Namrata neljän vuoden tuomiot. Heidän katsottiin riistäneen Sveitsissä sijaitsevalla huvilallaan työskennellyttä henkilökuntaa.

Syytteet ihmiskaupasta kaatuivat. Oikeudessa katsottiin näytetyksi toteen, että Hindujat olivat käyttäneet hyväkseen maahanmuuttajien tietämättömyyttä Sveitsissä vallitsevista työehdoista. Syytteen mukaan he olivat tuottaneet palvelijoita Intiasta, maksaneet heille mitättömän pieniä palkkoja, takavarikoineet työntekijöidensä passit ja rajoittaneet heidän liikkumistaan.

Perhe kiisti syytteet, ja perheen asianajajat ovat ilmoittaneet aikovansa valittaa perjantaina annetuista tuomioista. Hindujat olivat ennen oikeudenkäyntiä ehtineet sopia maksavansa työntekijöilleen korvauksia, mutta syyttäjänvirasto päätti asian merkityksen takia jatkaa oikeusprosessia. Hindujat eivät itse olleet paikalla oikeudenkäynnissä.

Syyttäjä Yves Bertossan mukaan Hindujat maksoivat henkilökunnalleen 220–400 Sveitsin frangia (230–420 euroa) kuukaudessa, selvästi alle maan normaalin palkkatason. Bertossa maalaili oikeudessa, että Hindujat käyttivät enemmän rahaa koiransa hoitoon kuin työntekijöidensä palkanmaksuun.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hinduja-perheen puolustuksen mukaan työntekijät saivat erinomaiset työsuhde-edut ja saattoivat aina halutessaan poistua huvilalta. Perhettä edustanut asianajaja Romain Jordanin katsoi, että syyttäjänvirasto oli ottanut Hindujat silmätikukseen.

Hinduja-perheen yhtiöllä on liiketoimintaa öljyn ja kaasun tuotannossa, pankkialalla ja terveydenhuollossa. Hinduja Group -yhtiö toimii 38 maassa ja työllistää noin 200  000 ihmistä. Perheen varallisuus arvioidaan noin 44 miljardiksi euroksi.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi