play

Iranin presidentin saattueessa käytetty helikopteri onnettomuudessa – onnettomuuden vakavuudesta tai presidentin tilasta ei tietoa

Kuva: Atta Kenare / AFP

STT

Iranissa presidentti Ebrahim Raisin saattueessa käytetty helikopteri on ollut onnettomuudessa, kertoo Iranin valtionmedia. Guardianin mukaan iranilaistelevision kertomien vahvistamattomien tietojen mukaan presidentti olisi itse ollut helikopterin kyydissä, mutta toistaiseksi ei ole saatu vahvistettua tietoa onnettomuuden vakavuudesta tai presidentin tilasta.

Guardianin mukaan Iranin sisäministeri Ahmed Vahidi vahvisti valtiontelevisiolle ainoastaan sen, että yksi presidentin saattueen helikoptereista oli joutunut tekemään "rajun laskeutumisen". Sitä ei kommentoitu, oliko juuri presidentti sen kyydissä.

Valtiontelevision mukaan pelastusoperaatio on käynnissä onnettomuuden jäljiltä. Alueen sääolosuhteita on kuvattu vaikeiksi, mikä on hidastanut pelastustyöntekijöiden pääsyä onnettomuuspaikalle.

Mediatietojen mukaan helikopterionnettomuus olisi tapahtunut maan luoteisosissa lähellä Azerbaidzhanin rajaa. Raisi on ollut vierailulla alueella vihkimässä uutta patoa Azerbaidzhanin presidentin Ilham Alijevin kanssa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Raisi, 63, on ollut Iranin presidentti vuodesta 2021 lähtien. Äärikonservatiivina tunnettu johtaja korvasi virassa maltillisena pidetyn Hasan Ruhanin.

Teokraattisesti johdetun Iranin ylin vallankäyttäjä on hengellinen johtaja, 84-vuotias ajatollah Ali Khamenei, joka on johtanut maata vuodesta 1989 lähtien. Raisista on aiemmin puhuttu Khamenein mahdollisena seuraajana.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi