play

"Valehtelija, varas ja murhaaja" vannoi virkavalansa Moskovassa

Venäjällä presidentti Putin on vannonut virkavalansa. Kuvan on välittänyt Venäjän valtiollinen uutistoimisto Sputnik, eikä kuvan aitoutta ole voitu todentaa.

Venäjällä presidentti Putin on vannonut virkavalansa. Kuvan on välittänyt Venäjän valtiollinen uutistoimisto Sputnik, eikä kuvan aitoutta ole voitu todentaa. Kuva: FP / Lehtikuva

Niilo Simojoki / STT

Venäjällä Vladimir Putin on aloittanut viidennen presidenttikautensa. Virkaanastujaiset alkoivat puoliltapäivin Moskovassa, ja ne televisioitiin suorana lähetyksenä.

Perinteiseen tapaan Putin lähti työhuoneeltaan vasta viime hetkillä tuhatpäisen yleisön ollessa jo paikalla Kremlin kullatuissa saleissa. Joukossa nähtiin muun muassa yhdysvaltalainen entinen toimintaelokuvatähti Steven Seagal, joka on tätä nykyä Venäjän kansalainen.

Ulkoministeriöstä kerrottiin STT:lle, että Suomen Moskovan-suurlähettiläs ei osallistu virkaanastujaisiin. Samoin ovat ilmoittaneet toimivansa myös muun muassa Puola, Tshekki ja Baltian maat. Sen sijaan esimerkiksi Ranska ilmoitti etukäteen lähettiläänsä saapuvan paikalle.

Helmikuussa rangaistussiirtolassa kuolleen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin lesken Julija Navalnajan viesti oli lyhyt mutta selkeä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Maatamme johtaa valehtelija, varas ja murhaaja. Mutta tämä päättyy varmasti, Navalnaja totesi videoviestissään.

Puheessaan lyhyen virkavalan vannomisen ja kansallislaulun jälkeen Putin vakuutti Venäjän selviävän nykyisestä vaikeasta ajanjaksosta kunnialla. Hän myös nosti esiin perinteisten perhearvojen tärkeyden Venäjälle.

–  Yhdessä me voitamme, Putin päätti puheensa.

Virkaanastujaiset järjestettiin tällä kertaa vain kaksi päivää ennen perinteistä voitonpäivää, jota aiotaan juhlistaa Moskovassa sotilasparaatilla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Putin, 71, voitti maaliskuussa pidetyt näytösluonteiset presidentinvaalit virallisen tuloksen mukaan yli 88 prosentin ääniosuudella. Vaaleissa ei ollut todellisia vastaehdokkaita.

Putin on ollut yhtäjaksoisesti Venäjän presidenttinä vuodesta 2000 lukuun ottamatta yhtä neljän vuoden taukoa vuosina 2008–2012.

Lähteenä myös AFP

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi